Her er Akademiets nye sportssjefHan digger å jobbe med ungdom og har over snittet god ballkontroll. Nå er Tor Hogne Aarøy blitt sportssjef på toppidrettslinja på Akademiet.  

Tor Hogne Aarøy (40) tror han kommer til å stortrives som sportssjef hos Akademiet.

Mye erfaring
– Jeg har jo ikke lærerbakgrunn, men jeg har mye å lære bort. Det er en god opplevelse å se at ungdom kan få kombinere idretten sin med skole. For min del handler det om å legge praktisk tilrette for at de kan lykkes med begge deler, sier Tor Hogne Aarøy om den nye jobben på Akademiet.

Han er fersk i skolegamet, men som tidligere toppidrettsutøver med trenerutdanning i bunn har han mye erfaring som han kan bruke i møtet med ungdommer som vil noe mer.

Knallhardt arbeid
– Nåløyet for toppidrettsutøvere er trangt og det er viktig at man har med seg skolen underveis. De som vil nå toppen må være strukturert, og der er ikke mye tid til annet. Det er ikke mange som kan leve av idretten og da er det veldig godt å ha gjort det man skal på skolen. Da har man valgmuligheter senere. Vi skal sørge for muligheten til å levere gode resultater begge plasser, men det innebærer også at elevene må jobbe knallhardt, sier Aarøy. 

Av Akademiets 380 elever går nærmere 50 elever på toppidrettslinjen og det er stor variasjon i typer idrett som utøves.

Variert
– Her er blant annet Tae-Kwon-Do, golf, fotball, fitness og cheerleading, så det står ikke på bredden, sier Aarøy. – For oss handler det om å kunne legge til rette for de enkelte elevene som vil satse. Det innebærer trening i skoletiden, men også god kommunikasjon med klubbene og organisasjonene de tilhører. Det er tross alt de der ute som gjør den viktigste jobben. Vi skal være et godt supplement og sørge for at våre elever får noe mer. Det handler også om at de får skreddersydd skoletilbud på nett som de tar med seg når de er borte på turneringer eller treningsleir, forklarer han om hverdagen til de sportsinteresserte studentene.

 

I tillegg til å være tilrettelegger for alle elevene er han også trener for de som har valgt fotball.

– Her er jeg på hjemmebane. At jeg får brukt utdanningen min er et stort pluss. Jeg trives godt med ungdom og ikke minst å få være ute i felt, sier han.

Akademiet videregående skole har flott utsikt til indre havn i Ålesund.

Tor Hogne Aarøy stortrives i oransje omgivelser.