"Havstar" med jazz og godstemning på fjorden-Jeg ble rett og slett så gira av å være med på 17. mai paraden at like etter kom idéen om å lage god stemning for båtfolket under tenningen av Slinningsbålet, sier Mats Grimsæth, som tar med seg både "Havstar" og et heilt jazzorkester ut på fjorden i morgen.

Skal du ut i båt for å se årets Slinningsbål? Se etter "Havstar" og Mats Grimsæth for litt ekstra godstemning!

Fotograf, skipper og eventyrer Mats Grimsæth, jobber blant annet frilans for 62 nord. Nå har han tatt initiativ for å glede båtfolk og samle inn ekstra midler til Slinningsbålet.

-Det er jo så fantastisk det de ungdommene får til der ute, så her må vi bare støtte opp med det vi kan. For min del var det en idé om å skape stemning også ute på fjorden, sier han. To telefoner senere så hadde han fått både låne den flotte treskuten som tilhører Hofseth og fått med seg 62 nord på laget.

-Ikke bare fikk jeg låne båten, men Hofseth gikk også inn og sponset bandet som, med værmeldinger som dette, kan være ute på dekk og blåse glade noter ut til båtfolket. Tenk da for ei stemning som venter, sier han og avslutter med den viktigste oppfordringen.

-Vi håper alle nå kjenner sin besøkelsestid og Vippser et valgfritt beløp som går direkte til bålgjengen, sier han. Vipps nummeret er: 117736

Skal du ut på fjorden? Se direktesendingen på vår facebookside: Bypatrioten Ålesund, fra mobilen og følg det som skjer på land og vann tett på. Vi sees!