Gode kritikker for debutboka til Marianne NelvikI vår debuterte forfatter Marianne Nelvik fra Vigra med første bok i trilogien om Thazarenes Makt ”Herskeren”. Nå har kritikerne tatt tak i boka, og de er full av beundring.

Marianne Nelvik (t.v) fikk nylig boka si Thazarenes Makt ”Herskeren” bokbadet på Ålesund bibliotek. Og det var Vilde Traagstad som ledet bokbadet rundt den kritikerroste debutboka.

-Dette er bare kjempemoro, sier Marianne Nelvik, debutforfatteren som sendte boka si ut på markedet full av spenning på hvordan mottakelsen kom til å bli.

I april skrev vi om Marianne, som på det tidspunktet sto på terskelen til utgivelse, og det er en egenartet sjanger hun har bevegd seg inn på, og i artikkelen kan du lese Mariannes egen beskrivelse av boka hun nå har gitt ut.

-Det er en såkalt Fantasy-sjanger. Noe vi stort sett får oversatt fra andre språk her i landet. Jeg brenner for fantasy, vil slå et slag for denne sjangeren.

Nå har jeg levert et bidrag ved å ha gitt ut den første boka, med tittelen ”Herskeren”, forteller hun.

Thazarenes Makt er en trilogi i et sjeldent univers for norsk bok å være, og kritikerne er strålende fornøyde, der de deler ut fem på terningene, og kommer med store lovord til Marianne, som allerede har klart manuset til neste bok.

-Det har vært over all forventning.

Jeg har fått en fantastisk mottakelse når jeg har vært ute på signering, og flere signeringer skal det bli, sier Marianne, som også nylig var hovedperson når biblioteket i Ålesund hadde bokbad.

-Det var fantastisk. Vilde Traagstad ved biblioteket ledet det hele, der hun blant annet intervjuet meg, før det ble lesing fra et utdrag av boka.

Vilde hadde lest boka og var veldig forberedt. Og responsen og tilbakemeldingene fra publikum var god. Så jeg er veldig fornøyd.

(Fortsetter under).

Marianne Nelvik elsker sjangeren fantasy. Samme sjanger som hun nå har gitt ut med "Herskeren", den første boka i trilogien om Thazarenes Makt.

-Blir det flere signeringsrunder på deg?

-Ja, det blir flere boksigneringer hos bokhandlere i Ålesund sentrum, på Moa og i nærområdet utover høsten og fram til jul. Så det gleder jeg meg til, sier den nybakte forfatteren.

Det hører til sjeldenhetene at bokanmeldere er så samstemte som de er rundt ”Herskeren”, men her roper de formelig i kor.

For blant de som deler ut stjerner er det fem stjerner det går i. Og for de som triller terninger, slik som Hildes-Bokblogg, Henningbokhylle, Bokbloggeren og Noras Bokblogg, for å nevne noen, så gir alle en solid femmer på terningen.

”En spennende og allsidig historie ikledd en sober og tiltalende språkdrakt. Jeg er imponert over hva du har fått til”, sier Tom Egeland i sin anmeldelse.

Roger Pihl, en annen kritiker fyrer løs: ”Spenn fast sikkerhetsbeltet og bli med på en rollercoaster av en fantasyroman. Thazarenes makt bobler over av fortellerglede, ideer og innfall”.

Om du er av de som er tidlig ute for å finne julegaver så har kritikerne gitt deg et solid tips her.

Og den 351 sider tykke ”Herskeren” passer både for ungdom, unge voksne og de som er godt voksne.

Og allerede nå har de første leserne begynt å etterspørre neste bok i trilogien.