Til toppen

\ loading=

Gjenbruk gav 10 000 kroner til Vardesenteret

Hvordan kan det ha seg at det å legge igjen et halsbånd på en konferanse, ender med muligheten til å gi vekk 10 000 kroner til et veldedig formål? Jo, det kunne Sparebank 1 SMN i Ålesund i dag gledelig fortelle oss da vi møtte dem sammen med både giver og mottaker av pengesummen som ble delt ut.

Ole Nustad (t.v) var den heldige deltakeren som ble trekt ut, da Sparebank 1 SMN hadde “halsbånd-lotteri” etter årets Næringsdriv. Han fikk muligheten til å gi videre 10 000 kroner til et veldedig formål, og Vardesenteret var det naturlige valget for Ole. Heidi Engelkor (t.h.), senterkoordinator for Vardesenteret, smilte om kapp med pengesjekken under overrekkelsen.

Sparebank 1 SMN arrangerte forrige uke sin årlige konferanse Næringsdriv med temaet “Et fornybart Sunnmøre”. Etter endt konferanse ba de alle deltakerne om å legge igjen halsbånd og navnelapper, slik at halsbåndene kunne brukes igjen ved en senere anledning. Av alle som la igjen båndene, ville de trekke en vinner som fikk muligheten til å gi videre hele 10 000 kroner til et veldedig formål.

– Vi tenkte at det er rett og slett «vinn vinn» at vi kan bruke opp igjen båndene, og samtidig får benytte muligheten til å spre glede til noen som trenger det. Og i tillegg passet det godt i og med at vi hadde «Et fornybart Sunnmøre» som tema for årets konferanse, forteller Maria Remøy-Sjåstad, Bedriftsrådgiver i Sparebank 1 SMN, som var på plass sammen med regionbanksjef Jan Rune Hurlen.

Personlig involvert

Den heldige deltakeren som leverte inn sin navnelapp ble Ole Nustad, som jobber som CEO i Sperre. Og for Ole var det ikke vanskelig å bestemme seg for hvem som skulle være mottaker av den gjeve gavesjekken.

– Jeg måtte ikke tenke meg lenge om. Jeg visste allerede at det måtte bli Vardesenteret som skulle få pengene dersom jeg skulle vinne, forteller han. – For det første har jeg hatt kreftsykdom veldig tett på meg, og tillegg er det jo dessverre slik at veldig mange blir påvirket av kreftsykdom i løpet av livet. Så for meg var det ekstra godt å få en mulighet til å gi litt tilbake til det miljøet som støttet min kone da hun var syk.

Fantastisk lokalt engasjement

Vardesenteret er et frivillig basert tilbud, og skal være en gratis møteplass for alle som er rammet av kreft. Per i dag finnes det Vardesenter tilknyttet sju sykehus i landet, og er et samarbeid mellom Kreftforeningen og helseforetakene. I Ålesund er arbeidet med å sette opp Vardesenteret i gang, og planen er at de kan åpne dørene i januar 2025. Heidi Engelkor, som er ansatt som senterkoordinator hos Vardesenteret, hadde et stort smil om munnen da hun møtte opp for å motta gaven fra Ole i dag.

– Vi er så utrolig takknemlig for denne gaven, og jeg ble helt rørt da jeg fikk telefonen om dette tidligere. Tenk at Ole valgte oss, sier Heidi rørt.

– For oss som er involvert i Vardesenteret er det viktig med all støtte vi kan få, slik at vi kan tilby et godt tilbud til alle som er rammet av kreft i Møre og Romsdal. Vi kjenner på et fantastisk lokalt engasjement rundt oss, og det tar vi ikke for gitt, forteller hun. Det nye Vardesenteret, som blir satt opp mellom kreftbygget ved Ålesund sykehus og Åse hotell, skal tilby støttende tjenester til både pasienter og pårørende. Og Heidi er veldig glad for at dette tilbudet vil åpne i Ålesund tidlig neste år.

– Hos oss kan du komme innom for en kopp kaffe eller prat. Men du kan også delta på kurs og aktiviteter. Du møter både fagpersoner, frivillige og likepersoner på Vardesenteret. Vi er på plass for de som trenger det, sier Heidi avsluttende.

Så der har du det altså. Noe så lite som et halsbånd med navnelappen på kan tydeligvis gi en stor glede til noen som trenger det. Og i dette tilfellet, en glede og støtte som vil spre seg til mange, mange fler.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!