Til toppen

-FUMO goes asian

-FUMO goes asian. Det sier Ivar Breivik, som endrer konseptet på FUMO bar & Café i gågata. Nå skal det bli asiatiske smaker for alle lommebøker.

I løpet av uka vil Ivar Breivik åpne sitt nye konsept med asiatiske retter på FUMO. Og på kjøkkenet skal blant andre Wisnu Tjong og Kavin Khonglahammat (t.h) kokkelere.

-Det stemmer, og vi skal ned på et prisnivå som møter alle, og da snakker vi om retter på mellom 140 og 240 kroner, og vi skal holde åpent både på dagtid og kveld, noe som betyr at vi også vil servere lunsjretter og fulle middagsretter, sier restaurantøren.

Fagfolk på kjøkkenet

Men i følge Ivar er det ikke bare å smelle i gang med asiatisk mat for hvem som helst.

-Så absolutt ikke. Det vil bli som å be en kokk fra kina om å lage kjøttkaker, så fagfolk må til, og de er på plass, sier Ivar, som ser for seg forskjellige asiatiske innslag når dørene på “nye” FUMO åpner dørene i løpet av uka.

-Vi kommer til å ha fokus på kinesisk, thailandsk og japansk mat. Det skal lages av proffe asiatiske kokker med vestlig utdannelse. For en skal ikke underslå at bransjen har slitt med rekruttering, men nå kommer dyktige folk på løpende bånd, og jeg er klar på at jeg skal ha dyktige fagfolk, sier han.

FUMO Bar & Café har, foruten maten også et sterkt fokus på en spesiell drikkevare.

-Det har vi, og reindyrker. Der andre, for eksempel har stort fokus på vin så har vi tatt for oss å gin, og skal være byens største gin-bar med over 100 typer gin, og faktisk med fokus på norskprodusert gin, og ikke minst den internasjonalt prisbelønte Grova gin fra Sykkylven. Og vi tilpasser også gin til mat, forteller Ivar.

FUMO spesialiserer seg på en spesiell drikkevare få andre satser på. Nemlig gin. Over hundre typer gin, også til mat, skal gjestene kunne velge blant.

Levende gågate

FUMO har også en stor bakgård, men foreløpig vil Ivar Breivik ha fokus på lokalet og gata.

-Jeg ønsker meg ei mer aktiv og levende gågate. Det er ingen hemmelighet. Derfor vil vi først ha fokus på selve restaurantlokalet inne og på gågata.
Vi så at folk kom fredag og lørdag med det gamle konseptet, som også var mer kostbart. Men det rekker ikke.
Derfor håper vi at det nye konseptet vil få flere til å komme, for dette skal bli både velsmakende og bra.

Lokalene skal ikke Ivar Breivik gjøre noe nevneverdig med. Det er både nyoppusset og trivelige. Men nå altså med en meny han håper vil gi ålesundere og tilreisende lyst til å besøke FUMO.
-Vi er klar i løpet av uka, og det er mulig både med drop-in og bordbestilling. Så får vi håpe på en solfylt sommer, slik at det også er trivelig å gå i gågata og å sette seg ned utenfor, sier han.