Fortetting i gangI går ble 65 leiligheter på Volsdalsberga lagt ut for salg i Ålesund. Det nye og sentrumsnære boligprosjektet ”Fri sikt” går mot realisering. Allerede før annonsen ble lagt ut var 41 prosent av leilighetene solgt. 

Illustrasjon av "Fri sikt" på Volsdalsberga

– Leilighetene bygges på en av de fineste tomtene vi har i Ålesund, sier eiendomsmegler Espen Johansen i Notar, som i ly av sitt virke er full av lovord.

-Her får du nærhet til sjø med fantastiske bademuligheter, utsikt over fjorden og Sunnmørsalpene samtidig som du kun er en spasertur unna bysentrum, legger han til.

Nå realiseres flere boligprosjekter i Ålesund, og jobben med å øke antall mennesker som bor sentrumsnært er dermed i gang.

Bak prosjektet står Ulsmo Eiendom i samarbeid med arkitekt Niels Torp. Det ligger i tittelen ”Fri Sikt”. Utformet med utsikt mot fjord og fjell.

(Fortsetter under).

Espen Johansen i Notar eiendomsmegling sier at gangavstand til sentrum er med på gjøre prosjektet svært attraktivt.

Tomten på Volsdalsneset utvikles til et urbant boligområde bestående av totalt seks hus med 150 leiligheter.  Også området rundt skal være prioritert. Her planlegges det tursti langs fjorden, trimløype, egen natursti for barn og lekeplasser.

– De fleste som kjøper leilighet her kjenner området godt fra før, og noen har stått på venteliste i flere år, forteller Espen Johansen som understreker at gangavstand til sentrum er en avgjørende faktor.

-Det er en kjempestor fordel å ha nærhet til alt det som sentrum byr på, både av butikker, kaféer, kulturopplevelser og arkitektur, sier Johansen. 

Områdeplanen ble godkjent av Ålesund kommune i fjor høst og ferdigstilling for prosjektet er satt til starten av 2020. 

Tekst: Hilde Hurlen