Fellesfyrverkeriet 2017Her er det du trenger å vite om fellesfyrverkeriet i Ålesund og Giske 2017. 

Bilde fra byjubileet. Foto: Roger Engvik.

Meldinger om uvær og vind satte en brå stopper for fjorårets forsøk om å etablere fellesfyrverkeri i Ålesund og Giske.  

-Sånn er det bare, men vi kan trolig glede mange når vi sier at vi prøver igjen i år. Vi lærte mye av fjoråret, forteller Trine Klemetsen i Bypatrioten som er initiativtaker til innsamlingsaksjonen og det man håper kan bli til en hyggelig tradisjon. Først og fremst med tanke på småbarnsfamilier.

 Bypatrioten og Svea oppfordrer publikum til å holde god avstand og opplyser om at det er helt forbudt med eget fyrverkeri i perioden fellesfyrverkeriet pågår. 

Valderøya v/Hurtigbåtkaia kl. 19.00

Ålesund sentrum kl. 20.00 (Sted bekreftes lørdag kveld). 

Vi takker Ålesundsregionens Havnevesen, Ålesund kommune og Giske kommune for god hjelp med tilrettelegging. 

Bli med på spleiselaget!

Vi håper du vil bidra! VIPPS (gå til betal)
Bypatrioten Fyrverkeri Ålesund 49256
Bypatrioten Fyrverkeri Giske 15005

For bedrifter og private som ønsker å betale over nettbank: 
Merk fyrverkeri og kommune
Kontonr: 1503.85.54708

Om fellesfyrverkeriet

-Idéen kom på banen etter flere større branner både i Ålesund og på Valderøya, men den opprinnelige tanker er å skape noe nytt i ventetiden mellom middag og midnatt. Ei tid som kan virke lang for de miste. Det fortelles også livlig om tidligere tider da folk møttes i sentrum for å ønske hverandre godt nyttår. Nå har vi forent noe gammelt og noe nytt, og krysser fingrene for langt bedre vær enn det som var meldt i fjor og som gjorde av vi til slutt måtte avlyse, sier hun. 

Roy Petter Normann i Svea Fireworks opplyser at man i år derfor ar gardert seg med flere mulige scenarioer.

 -Å skyte et så stort fyrverkeri krever en del både når det gjelder planlegging og plassering. Logistikken i et bysentrum krever at vi må kunne snu på oss i forhold til vær og vind. Vi har derfor tre alternativer i år:

På Stornespiren, som er det naturlige førstevalget, er det meldt inn så mange båter at det skal mye til at kaia kan benyttes. 

Andrevalget er Molja og skulle vinden gjøre det vanskelig der, er siste mulighet Skutvika, forklarer han. 

-Vi håper at publikum forstår at det ligger mye planlegging bak,  at hver av de ulike plassene krever sin egen logistikk. Vi har gått gjennom de aller fleste plassene i sentrum og har en del kriterier vi må forholde oss til. Sikkerhetssoner, vindretning, potensiell brannfare og avstand til bebyggelse, er bare noe av det vi må ta hensyn til. De tre alternativene som er listet over er derfor de som vi mener er mest hensiktsmessige.  Vi kan tenke oss at man senere vil kunne benytte lekter i sjøen, men da må vi ha en sterkere rygg økonomisk. I dag har det kommet inn 100.000 kroner fra næringsliv og privatpersoner i Ålesund og 40.000 i Giske kommune. Det holder til fyrverkeriet i seg selv, men alt arbeid rundt dekkes foreløpig med dugnad og innsats fra Bypatrioten og Svea. Lykkes vi i år, vil det kanskje bli lettere å få enda flere til være med på å bygge opp noe som vi tror kan være en god opplevelse for fellesskapet. 

Følg med på Bypatrioten og i media

-Bor vi på Sunnmøre så er været en avgjørende faktor. Vi er nødt å ta hensyn til de meldingene vi får på løpende bånd fra Meteorologisk Institutt nyttårsaften. Alle som bor her på Sunnmøre vet hvor fort ting kan snu. Vi kan risikere å oppleve flere år med avlysning for hver gang vi skyter, men den risikoen er vi villige til å ta med håp om at vi kan lykkes og får bygget opp noe bra, sier han. 

 

Følg eventet på facebook så er du garantert oppdateringer: 

FELLESFYRVERKERI 

 

Roy Petter Normann i Svea Fireworks synes det er topp å korte ned ventetiden med et profesjonelt fyrverkeri som er noe helt annet enn det man kan sette opp selv.

Fyrverkeriet vil bli godt synlig fra flere steder i Ålesund sentrum, og vi oppfordrer publikum til å finne seg et godt egnet sted!