Fantastisk konsert, utstilling og mat på AlnesDenne helga åpnet utstillingen til fotograf Øyvind Kåre Sunde på Alnes fyr og opplevelsessenter. Det skjedde med god mat og en flott konsertopplevelse der Håvard Sveås framførte viser og salmer, bildesatt av nettopp Sunde.

God mat inntas i en ramme av nydelige bilder, signert fotograf Øyvind Kåre Sunde, før samme fotograf akkompagnerte Håvard Sveås som framførte salmer og viser.

Rundt 100 personer hadde sikret seg billetter til ”Naturen Syng” på Alnes fyr og opplevelsessenter fredag.

Her ble det utstilling, nydelig klippfiskmiddag og ikke minst konsert med Håvard Sveås som framførte viser og salmer, akkompagnert av bilder tatt av naturfotograf Øyvind Kåre Sunde.

For samme sted åpnet nemlig Sunde sin salgsutstilling av 29 helt spesielle naturbilder, og billettene for eventet gikk raskt unna.

-Ja, vi er kjempefornøyd. Og det var passe med 100 stykker inne, noe som jo var for å klare ”meteren” og antallet for smittevern. I tillegg passet det godt med middagsservering på et kjøkken som jo ikke er så alt for stort, sier daglig leder Ann-Helen Støbakk.

Så fornøyd var hun at Sveås og Sunde trekkes fram senere denne sommeren.

-Ja. Responsen var enorm, så vi kjører et slikt event nok en gang, og da i august.

-Er det fristende å kjøre flere typer eventer?

-Ja, vi må jo prøve å gjøre forskjellige ting her ute. Nå var vi veldig spent på hvordan dette skulle gå, og når det gikk så bra som det gjorde så vil vi prøve på det, sier hun.

(Fortsetter under).

Bilder og sanger fikk et sterkere inntrykk sammen, i konsertkonseptet "Naturen Syng", signert Håvard Sveås (bildet) og fotograf Øyvind Kåre Sunde.

Håvard Sveås er for mange kjent som organist, pianist, sanger og kordirigent. Og det var nettopp som kordirigent for koret Voxing prosjektet ”Naturen Syng” kom i stand.

-For meg var jo Håvard dirigenten i koret jeg synger i. Men i en kaffepause fortalte han om et bilde jeg hadde tatt, som han hadde sett. Bildet var fra Romsdal med nordlys.

Vi ble sittende og prate, og kom da inn på hvorfor en ikke kunne sette bilder til salmer, forteller Øyvind Kåre Sunde. Og som tenkt så gjort.

-Det ble jo en suksess, for nå har vi vært mange plasser med denne konserten, og kunnet hatt flere om ikke Håvard var så etterspurt, sier han.

-Jeg stinker jo på å ta bilder selv, innrømmer Håvard Sveås.

-Kommer hjem med 200 bilder fra delfinshow, og en kan skimte delfinen på to av dem. Slik er jeg. Derfor er det veldig spennende å få jobbe med folk som er så dyktige på ting jeg ikke jobber med selv.

-Hvordan opplever du selv å synke akkompagnert av bildene til Øyvind Kåre?

-De åpner opp salme- og visetekster på en helt ny måte. Selv om det er tekster jeg kan og har et nært forhold til, så opplever jeg nye ting i dem, sier han. Øyvind Kåre er enig.

(Fortsetter under).

Rundt 100 personer koste seg i galleriet til Alnes fyr og opplevelsessenter da Øyvind Kåre Sunde åpnet sin utstilling.

-Det stemmer for meg også. Jeg ser nye ting i bildene mine gjennom sangen til Håvard. Det går på en måte som hånd i hanske. Bildene blir løftet av sangen, og sangen løftes av bildene, sier han.

Begge synes koronabegrensningene passer med konseptet.

-Ja nå er det jo lov med 200, og det er jo et antall som passer dette konseptet veldig bra.

Og så har vi jo et luksusproblem med at mange steder nå står på vent, sier Håvard Sveås.

29 bilder av dyr, by og natur. Øyvind Kåre Sunde sine bilder griper de som ser dem på Alnes.

-De er trykt på aluminiumsplater. Noen er trykt på børsta aluminium, noe som gir en slagt 3D-effekt, forteller han.

-Noen er også lagt på akustisk duk. Mange sliter nemlig med akustikken hjemme. Spesielt i nye funkishus. Der vil bildet med den spesielle duken gi god hjelp mot plagene, forteller han.

Nydelig klippfisk på en seng av hjemmelagd potetmos ble slett ikke feil, da Alnes fyr og aktivitetssenter inviterte på eventet "Naturen Syng".

Håvard Sveås og Øyvind Kåre Sunde (t.h) er tilbake i august med nytt "NaturenSyng" på Alnes fyr og opplevelsessenter.