Få med deg det ”Sjuende show i huset”Som tittelen på Teaterfabrikkens sommershow sier, så er det sjuende elleville show som skal framføres denne sommeren. En kveld spekket med humor, fine sanger, stand-up og moro. Før det hele avsluttes med allsang.

Astrid Overaa, Synnøve Hatlen, André Ulveseter og Henrik Overaa Bjørnson er klare til å glede sitt noe koronareduserte publikum. Smitteansvarlig er Signe Stunden, alias Synnøve Hatlen. Og den oppgaven tar både hun og Teaterfabrikken på alvor.

-Stemmer, og vi gleder oss. For nå har vi satt sammen et show på samme lest som tidligere år, med humor, litt alvor, kjente figurer, fine sanger og litt stand-up. Folk skal kose seg. Det er poenget, sier Astrid Overaa.

-Og med tanke på årets mannskap, en tukler ikke med en god oppskrift?

-Akkurat. Vi kjører samme mannskap i år som i fjor. Min sønn Henrik, André Ulveseter og meg selv. Ja og så har vi med Synnøve Hatlens alias, Signe Stunden som gjestefigur.  

Hun er smitteansvarlig for forestillingen. Noen må nemlig passe på koronareglene, for de tar vi på største alvor, selv om Signe Stunden nok kan få fram det morsomme også i det, forteller hun.

150 mennesker slipper inn på hver av de seks forestillingene. Den velkjente ”meteren” skal holdes. Og kjenner vi smitteansvarlige Signe Stunden rett så er det nok en god løsning for alle parter å følge hennes påseilede råd og bestemmelser i lokalet.

(Fortsetter under).

Henrik er på mange måter "sønnen i huset", der han benytter sommerferien på scenen sammen med mor Astrid. I fjor imponerte Henrik stort med ei vise som satte spor. Vi mistenker at det også vil skje i år.

-Hvem får gjennomgå i år?

-Koronaviruset får i alle fall litt, ellers kan det bli et stikk hit og dit, sier Henrik Overaa Bjørnson, som nok en gang bruker ferien på å gå på scenen med sin Mor.

-Det er ikke nødvendigvis en rød tråd i forestillingen, men mye moro og fin musikk, forteller han.

-Det er fokus på byen vi bor i, skyter mor Astrid inn.

-Men samtidig skal gjester og turister som kommer til Ålesund forstå innholdet og ha det like moro. For det er nemlig ikke en lokalrevy. Her kan også tilreisende kose seg med lett fordøyelig humor, og ikke minst kunne lære noe om byen vår, forteller hun.

Gjengen har nemlig satt den opprinnelige bergensgutten André som byguide.

-Vi skal lære statuene i byen bedre å kjenne, selvfølgelig, sier André, som synes det er stas å få være med i det han i fjor kalte ”familiebedriften”.

Ensemblet legger ikke skjul på at de gleder seg til å se ansikter igjen.

Både André Ulveseter og Teaterfabrikken har kjørt livesendinger på facebook i den tøffe koronaperioden.

-Det blir jo ikke respons der. I alle fall ikke på samme måte, sier han.

-Ja, det blir godt å høre folk i rommet igjen. Og vi har jo hatt en liten test med 50 personer på en jazzkonsert. Nå får vi økt med plass til 150 mennesker. Det blir godt, sier Astrid.

(Fortsetter under).

Pål Bakke skal stå for allsangen etter showet. Og det gjør han sammen med årets husband, der Lars Øverås trakterer bassen, Tor Erik Ulvestad trommene, og under ledelse av kapellmester og pianotraktør Jan Gunnar Aakre.

Nytt av året er også eget husorkester med Lars Øverås på bass, Tor Erik Ulvestad på trommer, og kapellmester Jan Gunnar Aakre på piano.

-De løfter showet veldig og skal i tillegg i ilden etter selve sommershowet, og da med Pål Bakke som forsanger i allsang utover kvelden, sier Astrid.

26.juni til 11.juli skal Sjuende show i huset vises på Teaterfabrikken, og nå begynner billettene å gå unna.

-Det er flott, og viser at folk våger seg ut. Vi skal passe godt på smittereglene slik at folk er trygge når de kommer, forsikrer Astrid Overaa.

-Lyd og lys ordner Per Oskar Mørk Pedersen i Konsertsystemer, og Kakken er selvfølgelig piccolo. Så dette skal bli bra, avslutter hun.

Den halvveis bergenseneren (bodd omtrent halve livet i Ålesund, journ.anm.) André Ulveseter var så flink i fjor at han fikk bli med på leiken også i år. Og fartstiden i Ålesund kvalifiserer til å være guide når byens statuer skal være tema.

Tre av de fire har i koronaens tidsalder benyttet seg av livesendinger. Så også under planleggingen av "Sjuende show i huset". Selv om ikke alt går helt etter planen.