Et allsidig program på Laavfest(Annonsørinnhold): Har du fått med deg alt det fantastiske som skal skje under familiefesten Laavfest 13.august?

Armene til Sebastian Harang viser hvor scena til Laavfest kommer til å stå i år. (F.v) Kristianne Langeland, Kai Martin Kvalsund, Sebastian med armene, Inger Johanne Langeland og Hans Harang.

Planleggingen er helt i sluttfasen for gjengen bak Laavfest.

Familiefesten som går av stabelen 13. august på Nedregarden der Ålesund golfklubb holder til, få minutt fra Moa og Spjelkavik sentrum.

I det naturlige amfiet ned mot sletta på golfbana og sceneområdet får en overblikk og kan nyte det som skjer på scena.

Nede på sletta, i «Eventyrskogen» og området rundt lover arrangørene en fantastisk opplevelse for store og små.

-Vi skal gjenskape den herlige stemningen vi opplevde i fjor, til tross for både pandemi og dårlig vær. I år krysser vi fingrene for å unngå begge deler, sier Inger Johanne Langeland.

For det er ikke småtterier de ”Laaver” besøkende til historiens andre Laavfest.

Og det skjer både på dagtid og kveldstid.

-Laavfest er en familiefest, og på dagtid vil det være mest for familier og barna, sier Kai Martin Kvalsund.

Han og Inger Johanne Langeland er klar på at Laavfest skal være moro fra start til slutt, og ikke minst har bredde i innhold.

Visste du at det kommer en rekke maskotter til Laavfest? Det gjør også Brannbjørnen Bjørnis, som her løper stafett under Kreftforeningens Stafett for livet tidligere i år.

-På dagtid skal vi ha leikeparadis i eventyrskogen ved amfiet. Der vil det bli rappellering, hengekøyer og mange kjekke aktiviteter, forteller Kristianne Langeland, som er en av de som har et ansvar for denne delen under arrangementet.

-Det blir også ansiktsmaling og annen moro.

Blant annet kommer en artig gjeng. Nemlig maskotter, og vi kan avsløre at blant dem er både Brannbjørnen Bjørnis, Tare fra Sparebanken Møre, og Amfibia fra Amfi Moa, for å nevne noen.

-Hele tre hoppeslott blir det også, og det blir en hinderløype med hoppeslotta. Det blir kasting på blink og svampekast, sier hun.

-Også Sparebanken Møre vil stå for sin aktivitetsløype, og det blir puttegolf med Ålesund golfklubb. Spjelkavik Røde Kors stiller med bamsesykehus, legger hun til.

-Vi inviterer også frivillige organisasjoner til å komme og ha stand på dagtid. Korps, kor, speidere, idrettslag og andre kan komme og vise publikum hva de gjør. Dette i samarbeid med Kommunedelsutvalget for Åse, Lerstad og Spjelkavik, sier Inger Johanne.

Kanskje du vil prøve dissa som Laavfest har fått opp ved låven? Sebastian Harang og Kristianne Langeland stortrives i den nye attraksjonen.

På dagtid blir det også stor aktivitet på selve scena på sletta. Blant annet blir det Hip Hop show fra Sula danseklubb.

Perkusjonist (trommeslager) Miki Campins kommer for å holde rytmekurs for alle som er seks år og eldre.

-Det Miki lærer dem skal framføres på scena etterpå. Så dette blir spennende. Vi gjentar denne suksessen fra i fjor, sier Kai Martin, som også har flere unge talenter i ermet.

-Det blir en rekke unge lokale artister som får prøve seg. Angelica Storøy, Elliot Lorgen, Sonic Waste og Jacob Sewerin med band.

Rett og slett mye for barn og ungdom.

-Hva tenker dere om kvelden? For her er det også mye på programmet?

-Jeg tenker at det blir en fantastisk musikkfest midt på golfbana bak låven på Nedregarden, sier Inger Johanne.

-Det kommer en rekke store artister, både lokale og nasjonale. Ungdom bør kanskje med en gang merke seg gutta Chris Abolade & Amara, flydd direkte inn fra et stort arrangement i Oslo for å være med på Laavfest.

I tillegg vil konferansier Henrik Overaa Bjørnson presentere storheter som Adam Douglas, gruppa Crashville og Robert Post.

-Så det viktige her er å notere seg datoen?

-Ja. 13. august, først som sist.