Til toppen

Enorm økning for Valaker Kremmergaarden

Valaker sin kafé og bakeriutsalg i Kremmergaarden har opplevd en nær dobling i omsetning på bare et år.

Den nye uteserveringen til Valaker har vist seg svært populær på sommeren.

-Somrene er blitt veldig bra. For det er slik at vi har en måte å måle egen omsetning på ved alle de fjorten utsalgene våre, sier Liv-Anette Røren, eier og daglig leder i Valaker Bakeri & Konditori.

42 prosent opp

Utsalget og kafeen i Kremmergaarden er langt fra det største Valaker har, målt i areal. Men Røren kan avsløre at det er nettopp her de har sett den største økningen. Og den er fenomenal.

-42 prosent økning fra i fjor sommer. Nesten en dobling fra sommeren før, selv om den også var veldig bra, sier hun.

-Hva er årsaken?
-Det er nok flere årsaker, men vi har gjort om hele stedet, samt at vi har fått på plass en uteservering vi ser mange benytter. Spesielt turister bruker den mye når været er bra, enten de kommer med sykkel, bil eller cruiseskip. Eller de går inn når det er dårligere vær.

Ingrid Kaspara Mjelde Aasen (t.v) og Jenny Sunde er fast ansatte hos Valaker på Kremmergaarden. De ble belønnet etter innsatsen de har lagt ned.

Kaffe og ei svele

-Så turistene legger igjen penger?
-Ja, så absolutt. Hos oss gjør de i alle fall det.
Kanskje cruiseturistene blir litt lei av enorme buffeter om bord i skipene?
Jeg tror det. For de kommer til oss for en god kaffe, og kanskje ei svele. Det opplever i alle fall vi. For dem er det jo et enkelt lite lokalt måltid.

-Et annet grep vi har tatt, og som påvirker utsalgene i Kremmergaarden og Ålesund Storsenter er at vi har bygd om på Amfi Moa Syd og ansatt bakere.
Der er det nemlig nå et bakeri som raskt og kortreist leverer i sentrum. For det er ekstremt viktig å ha helt ferske vare ut til kundene. Aller helst skal de fortsatt ha en liten lunk når varene leveres, forteller hun.

Fikk premie

Filosofien til Røren og Valaker rundt utsalgene er enkel. De ansatte skal ha et godt forhold til gjestene.

-Det er de som driver stedet og som bygger relasjonene, og får de faste stamgjestene. Derfor ønsker vi oss lokale ansatte som kjenner folk, selv om det er svært utfordrende å få til, sier Røren, som også belønner de ansatte.

-På Kremmergaarden har de to fast ansatte nylig blitt hedret med pris og spaopphold, sier hun.

Valaker gir seg ikke med satsingen i sentrum, for når vi har passert over på nyåret står kafeen og utsalget i Ålesund Storsenter for tur.

-Da skal vi pusse opp og gi stedet en ny look, forteller Røren.

WordPress Ads