Til toppen

\ loading=

Endret kjøremønster i Posthuskrysset og Korsegata i sommer

Keiser Wilhelms gate vest for Posthuskrysset må graves opp, fordi det skal legges nye kabler i området. Dette er del av en oppgradering av strømtilførselen i sentrum. Kablen skal blant annet gi strøm til den nye bydelen på Sørsida, og videreføres i forbindelse med bygging av ny bru over Brosundet.

– Arbeidet har vært planlagt, og det har ikke vært mulig å trekke kablene før føringsveiene under bakken i Keiser Wilhelms gate og Kipervikgata var etablert. Det er de nå, sier Erlend Aune, prosjektleder i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Han forteller videre at arbeidet i Posthuskrysset og Keiser Wilhelms gate har vært utfordrende med gammel infrastruktur, altså gamle kabler og annet, spredt over hele veien. Det vi nå gjør er å samle alt dette i OPI-kanaler. Det vil si et system som kobler sammen rør i en kanal som støpes ned i veien. På den måten vil det meste av infrastrukturen ligge samlet, sier Aune. Vi legger også trekkerør, slik at man kan gjøre endringer i fremtiden uten å måtte grave opp hele området.

I perioden fra fredag 19. juli – fredag 16. august må trafikken gå via omkjøringsveien i Posthuskrysset. Det er den samme veien som ble brukt mens det var arbeid der i vinter. Korsegata blir åpen for trafikk bare i nordgående retning. Det er i retning Skateflukaia. Kjørefeltet i sørgående retning blir stengt i perioden. Veien vil bli skiltet.

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!