Til toppen

Endelig midnattskonsert

Årets vinterfestival ble en flott suksess med mange gode minner for arrangørene av årets Kammermusikkfestival. Dessverre måtte en konsert avlyses, men nå er de klare for å gjøre det godt igjen. Fredag, ved midnatt, kan du få med deg en helt spesiell opplevelse i Ålesund by.

Stryketrioens cellist er Ingvild Nesdal Sandnes. Hun legger ikke skjul på at hun har gledet seg til konserten, som i stedet for en vinteropplevelse ble en flott start på våren. Her sammen med fiolinist Ai-Ling Chiu. (Foto: Trine Klemetsen)

– Det var dessverre en konsert som vi ikke fikk gjennomført, som var Midnattskonserten med Goldbergvariasjonene. Nå blir det endelig, forteller Ai-Ling Chiu som selv er en av musikerne og arrangørene bak Kammermusikkfestivalen i Ålesund.

– Dette er klassisk musikk, men også virkelig en opplevelse ment for alle, sier hun og håper byens befolkning vil ta turen til T2 for å oppleve noe helt eget, i lokaler som hun tenker tar musikken helt ned på fortauskanten. Hun brenner nemlig for at klassisk musikk skal nå ut til enda flere.

Ai-Ling Chiu brenner for å nå ut med klassisk musikk og hun håper at denne settingen kan trekke til seg mange nysgjerrige tilhørere. (Foto: Trine Klemetsen)

En drøm

– Jeg har alltid drømt om å spille dette stykket ved midnatt. Det er jo det tidspunktet det er skrevet for. Nå skjer det, sier hun om stykket som er både gøy og mentalt krevende å spille. – Dette stykket skrev Bach på spesialbestilling for en greve som slet med insomnia, og det er både variert, vakker og fint, sier hun om konserten som med ett tema og 30 variasjoner varer i nøyaktig en time.

– Du er ikke redd for at publikum skal sovne da?

Hun ler.

– Det må de bare gjøre. Kjøp et glass vin, lukk øynene og bli med på denne helt unike reisen. Vi skal heller si fra når det er over, om så skulle skje, sier hun.

Arrangørene opplyser om at konserten er “gratis” for alle som hadde festivalpass til årets festival, men at de også har lagt ut flere billetter til andre som ønsker å ta turen.

Musikken, opprinnelig for cembalo, blir fremført i arrangement for stryketrio. Foruten fiolinist Ai-Ling Chiu, gjester endelig bratsjist Anders Rensvik Ålesund! Anders er opprinnelig fra Kristiansund, og spiller til daglig i Oslo-filharmonien og er ellers en svært ettertraktet kammermusiker, og er bl.a. medlem i Ensemble Ernst.
Stryketrioens cellist er Ingvild Nesdal Sandnes, som med base i Oslo er en svært ettertraktet kammermusiker, som også jevnlig bidrar i konserter her i sin hjemby Ålesund.

SE ALT SOM SKJER I ÅLESUND I VÅR STORE KULTUROVERSIKT!