En- to – tre – Hopp i detEndelig skal det skje. Sportsparken i Vegsund åpner dørene. Ålesund har fått en gigantisk aktivitetspark, og det med moro og aktiviteter i fleng for ”barn i alle aldre”.

Leif, og sønnen Bjørn Sunde ved en av "ballebingene" som Leif kaller dem. Porolonen, eller det mange kjenner som skumgummi ble produsert og lagret i lokalene. Og som en ser kommer det geniale produktet godt til nytte i Sportsparken.

Sportsparken Vegsund er navnet på familien Sunde sitt nye hjertebarn, selv om det på folkemunne blir kalt ”hoppeparken”.

-Det er nok fordi vi har 60 trampoliner i den ene hallen alene, men det er en aktivitetspark med moro på hele 3.800 kvadrat, sier Leif Sunde.

Mye har kommet til underveis i planene for ”porolon-nestor” Leif og familien. Nå har det imidlertid blitt et ferdig resultat av alle planene.

Vel, helt ferdig er de imidlertid ikke. Når vi besøkte parken, dagen før dagen var aktiviteten skyhøy på det som fortsatt var en travel byggeplass.

(Fortsetter under).

Her er den store hallen som inneholder 60 trampoliner, en Ninja-park (nærmest bildet), to store "ballebinger" og en gedigen klatrevegg. Sistnevnte er monteres natt til åpningsdagen av fagfolk fra Russland.

-Det er under et døgn til dørene åpnes. Blir dere ferdig?

-Joda, det skal vi klare, selv om mye arbeid står igjen. Blant annet skal den store klatreveggen nå monteres, men russerne som har levert den kan sine saker.

Det kan også alle de andre som nå fyker høyt og lavt for å få alt ferdig, sier Leif.

Den ene halvdelen av Sportsparken består mye av trampoliner. Små og store, samt skråstilte, og trampoliner du kan spille basketball på.

-I samme området kommer det ”ninjapark” og ballebinge, som jeg kaller dem (ikke ballbinge. journ.anm) forteller Leif, og viser med det at hallen der polononen (skumgummi) han produserte ble lagret, ikke er ute av huset.

-Neida, porolonen gjør at det er mykt og godt å leike seg i, forteller han.

(Fortsetter under).

Det store Trollet tar mot deg når du kommer til Sportsparken i Vegsundet. I samme lokalene finner du VR-parken hvor du kan bli med på reiser du aldri hadde trodd var mulig, uten å flytte deg en meter.

I den andre halvdelen av den store fabrikken er det et gigantisk lekeland, Trollparken. For det er ikke uten grunn at det er et digert troll som tar mot deg når du kommer inn hovedinngangen.

Ved siden av trollet er det en egen avdeling som kalles VR-parken. Her er det mye spennende å utforske, hele tiden med VR-briller på.

Vi testet ut blant annet berg- og dalbanen, og jo, vi kan bekrefte et rimelig bra sug i magen.

I andre etasje er det en stor kafé som serverer alt fra litt å bite i til full middag.

Og vil en ha en kaffe fra Starbucs, ja så finnes det også.

-Og så har vi en rekke selskapsrom en kan leie for bursdagsselskaper. Alle med hvert sitt tema som prinsesserom, fotballstadion og havet.

(Fortsetter under).

Trollparken er et gigantisk lekeland med alt en kan tenke seg av moro.

-Men hva med prisen for all moroa en skal være med på. Blir det dyrt?

-Nei, og det er viktig for meg. Dette skal ikke være et sted hvor foreldre blir flådd til skinnet for at barna skal ha det moro. Derfor skal prisene være overkommelige.

Og det fungerer slik at en kjøper en brikke for 20 kroner. Denne eier du og det er på denne en fyller på med penger. Dermed kan du bruke brikken både i kafeen og til inngang, forteller Leif Sunde.

Fredag 1.november har hatt et stort kryss på seg for Leif og de opp mot 40 ansatte som skal jobbe i parken. Nå er de der, og etter en lang natts jobb kan de endelig åpne dørene. Ålesund har fått en gigantisk aktivitetspark.

Kafeen i andre etasje strekker seg over hele Sportsparken. Her ligger menyene klar på hvert bord, for dagen går fort i et anlegg som dette. Da er det kanskje like greit at middagen tas samtidig som en pause i moroa?

Her kan en ta en pause, eller foreldrene kan sitte komfortabelt med full oversikt over Trollparken.

Prinsesserom, sjø, hav, fotball eller skumle saker. De mange selskapsrommene til Sportsparken har alle sine spesielle temaer. Og en russisk kunstner har laget alle maleriene eksklusivt for hvert rom.

Du sitter på samme plassen, men modulen beveger seg litt fram, litt bak, og til sidene. Du opplever det som en heidundrende reise med for eksempel en berg- og dalbane. Dette kiler i magen.

Kino med det helt spesielle. Her kjenner du fuktighet om filmen viser vannsprut, eller håret som blåser i vinden. Mini-kinoen for fire personer finner du i VR-parken.

Etter noen timer i trampolineparken blir du kanskje like flink som Lone Rørvik. Hun er ansatt ved senteret og kan gi gode råd til de som vil bli sprettende god.