Til toppen

Dugnad for blomsterglede

-Dette er en fin måte å spre litt ekstra glede på, til mange av de som nå ikke får ta i mot besøk fra venner og familie, sier Elisabeth Heiervang Eikrem hos Blomster Gården i Ålesund sentrum som håper mange blir med på spleiselaget.

Elisabeth Heiervang Eikrem hos Blomster Gården vil spre blomsterglede.

Elisabeth Heiervang Eikrem hos Blomster Gården vil spre blomsterglede.

De organiserer nå et spleiselag og forbereder seg på å kjøre fargerike blomster ut til byens alders- og sykehjem.

-Dette er helt og holdent dugnad fra vår side, og en flott mulighet for å bruke denne vanskelige situasjonen til noe ekstra meningsfylt også for oss her på butikken, sier hun.

De har som mange andre merket en stor nedgang i omsetningen, men har så langt vært skånet fra å måtte stenge dørene.

-Vi har som mange andre måttet permittere flere av våre ansatte. Men takket våre fantastiske kunder både i butikken og på nett, så har vi fortsatt god aktivitet hver dag. Det er mange som kjøper blomster til de som for eksempel ikke kan få besøk, har bursdag eller som nå gjør en ekstra innsats, og da leverer vi på døren, forteller hun om det som tidvis er rørende dager på butikken i Løvenvoldgata.

-En kunde fortalte at hun kjørte ens ærend fra Skodje og ut hit for å kjøpe blomster fordi hun synes det var viktig å holde oss i gang. Da blir det litt tåre i øyekroken, sier hun om kunder som i disse dager virker å være ekstra bevisste på lokalhandel.

-Det er helt tydelig at folk skjønner alvoret for oss som driver enkeltstående butikker, og det er veldig godt å se at de er lojale nå. Jeg håper bare det varer. For da kan vi nemlig gjøre enda flere gode ting lokalt i egen by, som å starte denne dugnaden, sier hun.

Hun håper på god respons og oppfordrer de som ønsker og kan om å være med.

-Vi leverer fortløpende til ett og ett sykehjem, og vil legge ut bilder på vår facebookside underveis. På den måten kan folk følge bidraget heilt frem og se at det nytter!

For å bidra: Vipps kr. 100,- (eller valgfritt beløp) til 95767