Til toppen

\ loading=

Dette skal Bypatrioten holde på med i 2024  

Tenk det, årets første arbeidsdag er godt i gang og det er bare å finne frem alt av engasjement og gode sko. Her kan du lese mer om noe av det du har i vente fra oss i 2024.  

Vi er på plass på hjørnet i Kipervika, kun et lite steg fra det meste som rører seg i Ålesund sentrum og er klare for et nytt år med saker, engasjement og gode samarbeid.

Bypatrioten vokser i omfang

Vi er ferdige med 10-års jubileet, og er klare for et helt nytt år med ny Bylab og kontor på hjørnet i Kipervikgata 27. Har du en god idé, noe som ergrer deg, lyst å samarbeide, behov for markedsføring, eller planer du ønsker vi skal vite om? Send oss en e-post, book et møte og vi setter av tid. Kaffetrakteren går i ett her, og vi er så glade for å endelig ha denne fantastiske møteplassen for å samle engasjement og kunnskap i egen by.

Med over 40. 000 følgere på Facebook og nesten like mange på Instagram i tillegg til våre egne nettsider, så sier det seg selv. Her produseres daglig mye innhold for å nå ut med budskapet om vår egen by, enten det handler om hverdagslivet, opplevelser, nyheter fra byens bedrifter, forslag til aktiviteter i helgene eller ting vi mener vi må ta tak i sammen. For det siste er fortsatt Bypatriotens kjerneverdi. Det å samarbeide, fra fortauskanten, til det beste for mange, og få ting til å skje. Jammen har det virket! Vi har ingen politisk tilknytting, og står helt fritt til å mene og engasjere oss i hvilket som helst prosjekt, som vi gjerne plukker fordi vi mener det tar oss fremover.

Utvikler oss sammen

Når byen utvikler seg, må vi som Bypatrioter også snu på oss. Det er både gøy og inspirerende! At det vi sparker i gang alene og sammen med andre, og kommuniserer over tid faktisk blir til noe. Noe som fører til at vi kan og må endre form og fokus, både på innhold og bedriftsmodellen vår. Nettopp fordi det som før var ei utfordring, blir satt i system, eller lever videre uten oss og frigjør tid til annet. Løpende byutvikling.
Også dukker det alltid opp nytt. Tenk at det å stå med begge beina i en debatt om midlertidighet og byromsutvikling ble nøkkelen på noe vi har ønsket å gjøre lenge. 15.-17. august skal vi være klare med «Ålesund gatefestival». En hyllest til nettopp kunsten, kulturen, det impulsive og det planlagte. I rommet mellom amatører og profesjonelle. For hvem er vi som by om vi ikke tør leke? Tør prøve nytt? Utfordre vante tankemønstre? Bytte kunnskap? – Det som har vært, det har vært, sier vi og gleder oss til å starte jobben med å engasjere hele byen. Og omlandet!

Aktiviteter i 2024

I tillegg til å kartlegge alt vi skal skrive om og bidra til inn i andres aktiviteter, så er vi på årets første arbeidsdag i sving med å samle troppene for å legge føringen på det som vi selv holde på med og videreutvikle. Det er aktiviteter som:

Barnas Byvandring
Bra By konferansen med «Årets Bypatriot»
Sporadiske lørdagsaktiviteter
Kulturkalenderen
Ålesund gatefestival (NY)
Slinningsbålet samarbeid og livesending
Ålesund Gårdeiernettverk
“Jul i sentrum” med Julemarkedet, Den Store gavesekken og Juletog

Har du gode tips om det som rører seg i byen? Lite eller stort? Du finner oss på Facebook eller post@bypatrioten.com

Fortsette å fremsnakke

Er det en ting som er sikkert så skal vi fortsette. Fortsette å skrive om og heie på de som tør å prøve nytt, som arrangerer kjekke ting for andre, som går i front og utfordrer, som engasjerer både seg selv og andre. De er ikke få, og akkurat den innsatsen fra mange gjør denne byen litt bedre hver eneste dag. Så har vi jo alltid sakene som krever både tid og ukuelig tålmodighet som i noen tilfeller kanskje vil være en evig karusell. Da snakker vi gjerne om snøfall, huseieransvar og strøing. Men jo flere som bryr seg, får tak i info og tar i et tak, jo bedre blir det. Om så vi får til ett og ett fortau eller snarvei i gangen. Der må vi bare ha troen!

Samarbeid?

Tenker du at dette fellesengasjementet er noe din bedrift bør ta del i, så blir vi veldig glad om dere sender oss et hei til:  post@bypatrioten.com Ikke bare har vi synlige flater, der ditt budskap kommer frem på helt unike flater med lokalt engasjement, men vi har også samarbeid på kryss og tvers av bransjer, som kan gi deg både nye ideer, kunnskap og inspirasjon underveis i et felleskap med 181 andre bedrifter!
Vi holder til på hjørnet i Kipervikgata 27, og er alltid glad for besøk, men har du mye på hjertet er det er lurt å booke seg et møte, for plutselig er vi ute og tar bilder på fortauskanten. Der vi skal være mest. Hilsen Trine med team!

Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!