Debut EP fra Harald Olsvik og LagetHarald Olsvik og Laget kaller bergensbandet seg, selv om alle fire er opprinnelig kommer fra Sunnmøre og hvor frontfigur og vokalist Harald Olsvik synger på kav ålesundsdialekt. Nå er de ute med EP.

(F.v) Harald Olsvik med Laget Charles Wise, Elias Vatnøy og Runar Telle Andersen har "trent" sammen i mange år. Nå har de utflytta sunnmøringene gitt ut debut-EP.

De bor i Bergen alle sammen, men samtlige har røtter fra Sunnmøre og Ålesund.

Og det er Harald Olsvik som er vokalist og frontfigur i gruppa, og som lager låtene.

Med seg har han Charles Wise på slagverk, Runar Telle Andersen på bass, og Elias Vatnøy på leadgitar.

-Nei, det er nok ikke mange som synger viser og folkrock på kav ålesunder slik som oss, forteller Harald Olsvik.

I januar ga gruppa ut sin første singel. ”Alt du har”, en utgivelse som allerede har blitt godt mottatt, og spilt på flere radiostasjoner, inkludert NRK Møre og Romsdal.

Tett på kom singlene ”Alle disse folka” og ”E det du?”. Alle tre med en måneds mellomrom, og nå kom altså debut EP-en ut.

(Fortsetter under).

Harald Olsvik har et fargekart av personligheter i sitt tekstunivers. Det kommer fram i melodiene hans.

-Det er en etterlengtet debut-EP vi nå har kommet med, sier Harald Olsvik, og avslører at gjengen har spilt sammen i mange år, og at det derfor er ei gruppe i topp form publikum nå får møte.

Harald Olsvik skriver låter om folk, kan en nok si. Om desillusjonerte studenter, innpåslitne eks-kjærester og selvbevisste vandringsmenn. Altså fra Olsviks tekstunivers som er befolket av følsomme, freidige og feilbarlige typer, heter det i gruppens egen beskrivelse av utgivelsen.

Dette er stemningsmusikk gjennom fem spor der vi som ålesundere føler oss hjemme i hvert eneste ord, og hvor bandets medlemmer tydelig har møtt hverandre før. Og det over lang tid.

-Dere har havnet på Spotify, men når får vi møte deg og Laget hjemme på Sunnmøre?

-Nå setter jo koronaen bremser for det meste, men 24.juni blir det konsert i Parken Kulturhus. Jeg kommer alene og uten Laget i denne omgang, men håper på god stemning like vel, sier Olsvik, som har gitt ut to soloutgivelser tidligere, sist med ”Stor gutt no” fra 2018.