Til toppen

Aksla Vel på dugnad i trappene til Fjellstua

Sjekk dette arbeidslaget fra Aksla Vel. De har hakket og lempet i hele dag for å gjøre trappene til Fjellstua både snø- og isfrie. - Vi kom oss et godt stykke på vei, men er ikke i mål. Vi fortsetter over helgen, sier de og ber publikum respektere skiltene som forteller at her fortsatt er stengt.

– De sa at ingen kune gjøre det, så da gjorde vi det, sier den fantastiske gjengen i Aksla Vel som rydder trappene til Fjellstua på dugnad.

Arbeidslaget er som alltid i et strålende humør da vi dukker opp med kamera.

– Vi sa rett oss slett bare i fra til Ålesund kommune at denne tar vi! De er jo allerede nedlesset i arbeid. Da vi hadde hentet utstyret i dag tidlig, sa vi som sant er i det gamle jungelordet; Det handler ikke om hva byen kan gjøre for oss, men hva vi kan gjøre for byen, sier leder Arnstein Eide. Og han mener det.

– Dette har jo vært unntakstilstand aldeles. Med sånne mengder snø kan ingen forvente at ting går helt som normalt. Vi må bidra og ha litt ekstra tålmodighet alle mann.

Underlaget i trappene har også rukket å bli til is, så de har å bryne seg på.

Har det veldig kjekt sammen

– Vi jobber på og har det heldigvis utrolig kjekt underveis. Så har vi et strålende samarbeid med Ann-Helen på Fjellstua som bærer på oss både kaffe, kaker og potetball. I dag kom de til og med ned på Byrampen med servering iført brodder, ler han. Sånn spiller vi hverandre gode, sier han om arbeidet for å skape tilgjengelighet i en av byens store attraksjoner.

– Trappene her er helt unike og brukes like mye av fastboende som tilreisende, så det er en glede å kunne bidra.
Vi lover å si fra så fort vi er i mål og folk kan begynne å gå her igjen!

Ann-Helen Støbakk kvitterer med at de også har satt på privat brøyting av både veien og parkeringen ute.
– Sånn hjelper alle alle og vi kan holde åpent, sier hun før dagens gjester på jakt etter potetball krever hennes fulle oppmerksomhet.

Aksla Vel i god sving med snørydding i trappene. Her må det både hakke og spade til .
– Vi har et svært godt samarbeid, sier leder Arnstein Eide som skryter av servicen og teamet på Fjellstua. De passer godt på og holder oss i ånde med både god mat og drikke, sier han. Her sammen med daglig leder Ann-Helen Støbakk.
Trappene er jo en av de største attraksjonene vi har. Nå får vi snart åpnet de igjen, sier dugnadsgjengen i Aksla Vel.
Etter ei kort kaffepause er det på an igjen.
Middag helt til slutt. Ellers hadde det nok gått i ball for gjengen.
Det holder ikke med ei spade til hver på denne oppgaven…
Snøfrie trapper på Fjellstua takket være Aksla Vel
Denne utsikten over Ålesund sentrum vil alle ha med seg. Uansett årstid!