Bryt og Bro har åpnet og trenger flere ansatteNå har både Bryt og Bro åpnet dørene for gjestene etter en periode med stengte dører. Men restauranthuset har stor mangel på arbeidskraft og søker derfor et titalls ansatte på flere felt.

Restaurantsjef Joakim Hoff har åpnet restaurantene Bro og Bryt, men trenger mange ansatte for å fylle alle behovene. Spesielt om sommeren 2021 blir like bra som i 2020.

Sommeren står for døren, og det betyr at en av byens desidert mest populære uterestauranter snart skal fylles med folk.

For fredag åpnet Bro dørene igjen for sine gjester. Det samme gjorde Bryt i etasjen over.

-Ja, nå har vi åpnet dørene og gleder oss til å ta mot gjestene. Men selv om sola skinner så er det surt og kaldt ute akkurat nå, noe vi jo håper skal endre seg når vi nærmer oss sommeren, sier restaurantsjef og medeier, Joakim Hoff.

Han håper på en sommer som smilte like mye som 2020.

-Så absolutt. Sommeren i fjor var topp for oss. Og vi håper det kommer mange gjester også i år, sier Hoff, vel vitende om rådende restriksjoner rundt alkohol og servering.

For i skrivende stund må en servere mat for å servere alkohol, og både Bro og Bryt har naturligvis spiseplikt inne.

Ute er det noe annet, men Joakim Hoff tror ikke det blir avgjørende.

(Fortsetter under).

Uterestauranten til Bro er tom akkurat nå. Men med sol, varme og sommer fylles den populære restauranten seg fort opp med gjester.

-Været avgjør. Når det gjelder smittevernregler så skal vi følge dem til punkt og prikke, og vi tar det som det kommer, sier han.

Restaurantsjefens kanskje største utfordring er mannskapet.

-Vi mangler mange til å fylle alle behovene.

Vi skal normalt ha rundt 40 ansatte. Nå er vi 16. Da sier det seg selv at det er en del mennesker vi trenger på de forskjellige områdene.

-Hva trenger dere?

-Det aller meste. Servitører, kokker, renholdere, i tillegg til at vi på Bryt trenger ny souschef, siden han vi har nå flytter over til PIR som restaurantsjef der. Men er jo hyggelig at vi kan beholde dyktige folk i byen i det minste.

Her må vi fylle på med folk. Spesielt om sommeren blir like bra som i fjor, sier Joakim Hoff.

Bryt vil holde åpent fem dager i uken fra tirsdager til lørdager.

Bro med fire dager fra onsdager til lørdager.