Bruk stemmeretten din!(Annonse) -Vi ønsker rett og slett at flere bruker stemmeretten sin, sier Bjørn Steffensen leder for LO Ålesund og omegn, som er i gang med å dele ut flere hundre matpakker og fersk kaffe til reisende på Sunnmøre.

-Det var egentlig bare en idé for å gi folk en påminnelse om hvor viktig det er å bruke stemmeretten sin. Skal vi kunne beholde demokratiet og samfunnet som vi kjenner det i dag, trenger vi at folk deltar. Det er nå, når det er valg vi alle kan si vår mening, sier han.
Vi treffer lederen en sommerdag i Ålesund sentrum. Han er oppriktig engasjert og snakker med glimt i øyet om et alvorlig tema.
-Det er viktig at folk skjønner at demokratiet ikke kommer av seg selv. Vil du ha en bedre by, eller sted, så må du faktisk bruke stemmeretten din. Du må si hva hva du mener er til det beste for deg selv og de rundt deg. Nå som vi også danner en ny storkommune er det ekstra viktig å få med alle, sier Steffensen.
LO er Norges største arbeidstakerorganisasjon med over 930 000 medlemmer, og de er vant til å engasjere seg i saker for fellesskapet.
-Det at folk er organisert er med på å sikre god behandling og bedre resultater for både arbeidsgiver og arbeidstaker. Folk blir mer motivert når de har ordnede arbeidsforhold. Vi ønsker ikke en situasjon som den du ser i Canada eller store deler av USA der du kan få sparken på dagen, uten grunn. Da er det bedre vi står på sammen, for å sikre gode rammer og gi og ta, forklarer han.
I august er det altså stemmeretten som skal frontes og lokallaget i Ålesund har forberedt en stor og omfattende aksjon som de håper vil bli lagt godt merke til.
-Vi kommer til å være tilstede på flere kollektivknutepunkter for å snakke med de reisende. Vi deler ut matpakker, kaffe, vann og selvfølgelig informasjon. Håpet er at publikum vil se på dette som en positiv overraskelse som gir energi hele veien til valglokalet 9. september, sier han.
Du treffer LO´s matpakkepatrulje på følgende steder:
Korsatunnellen: 24. og 23. august 10.00-15.00
Korsatunnellen: 7. september 10.00-15.00
Magerholm fergekai: 21. august 06.15 til 08.30
Skansekaia: 21. august om morgenen
Den Norske Matfestivalen: 23. og 24. august
Moa Trafikkstasjon: 27. Og 28. august 06.00-07.00
Moa Trafikkstasjon: 03. Og 04. aeptember 06.00-07.00