Bilglede i Sparebanken Møre Arena9. og 10. september er det klart for Ålesund bil- og motorshow.  Byens største møtested fylles opp med lekre biler i alle fasonger og spennende aktiviteter for store og små. (Annonsørinnhold)

Lager bilfest: Synnøve Rogne, daglig leder(t.v.), Jeanette Lorgen, markedskoordinator og Karina Torbett, kundeansvarlig i Sparebanken Møre arena.

Er du et snev av bilinteressert kan du virkelig glede deg til helga 9. og 10. september.  

Messearrangøren Sparebanken Møre Arena skal fylle den 7500 kvadratmeter store hallen med kjøretøy i alle varianter.

 Bilforhandlerne i Ålesund inntar hallen med premiérer og nybillanseringer. Over 20 bilmerker og flere MC-merker har meldt sin ankomst. Tolv nybilforhandlere fra Ålesund viser frem toppmodellene og den nyeste teknologien innen bilbransjen.

Det vil også arrangeres en rekke bilrelaterte aktiviteter på messa. 

– Det blir et eldorado for bilinteresserte i hallen denne helga, sier daglig leder Synnøve Rogne i Sparebanken Møre Arena.

Utstilling
Bakgrunnen for messen er at bransjen ga signaler om at de ønsket en positiv utstillings- og salgsarena for å presentere alt de har å tilby. Sparebanken Møre Arena plukket opp hansken og for andre året på rad lager de nå et arrangement for et bilinteressert publikum. 

– Det skal formidles bilglede over en lav sko. Det blir selvsagt rikelig med anledning til å se det store utvalget av nybiler i alle størrelser og prisklasser. I tillegg blir det utstilling av amcars, gatebiler og veteranbiler. Her får publikum en unik mulighet til å få alt på ett brett, sier Rogne.

 

Lexus RC F 5.0 V8 med 488 hestekrefter er en av råtassene som kommer til bil - og motorshowet 9. og 10. september.

Prøvekjøring
Hun og kollegene har allerede fått en smak av det som skal komme. For anledningen har de fått låne en Ford Mustang av Vestlandske Auto. Hele 315 HK skjuler seg under panseret.

Sportsbilen er profilert med logo, klare farger og karbon får mye oppmerksomhet på veiene.

– Alle kommer for å se og ta på bilen. Vi må åpne opp panseret og bagasjerommet for å la folk ta et dypdykk, sier markedsansvarlig Jeanette Lorgen.

 

 

Overrasket 12-åring
– Det er jo mange gutters drøm. Her om dagen fikk vi en forespørsel om vi kunne overraske en 12-åring som hadde bursdag. En kollega hentet han på skolen i Mustangen og kjørte han hjem. Gjett om han fikk en fin opplevelse, sier Lorgen

Aktiviteter
På messa skal Storfjordens Automobil Klubb vise frem flotte veteranbiler, der den ene kun finnes én av i verden. Den heter «Pedersen» og lever i beste velgående i en garasje på Stranda.
 
NAF Motorsport har aktiviteter for barn med ATV-kjøring og fokus på trafikksikkerhet. Publikum får prøve seg som racerbilførere i racingsimulator og oppleve særdeles god lyd i bil.

 – Bil interesserer mange, unge som eldre, og det er knyttet sterke følelser til bil. For mange er bilen en viktig del av hverdagen. Vi har fått tilbakemelding fra publikum om at mange gleder seg til denne helga, sier arrangøren.

 Ålesund Bil & Motorshow er åpen lørdag 10 -18 og søndag 11-17.

 Ålesund bil- og motorshow sine Facebook-sider kan du holde deg oppdatert på nyheter fra messa. Billetter bestiller du her.