Til toppen

\ loading=

Båtvett og trygt sjøliv på sommerskole

Båtliv og hygge på sjøen hører sommeren til. Og nok en gang inviterer Redningsselskapets RS Ung til sommerskole for barn mellom 9 og 13 år, der sikkerheten står i fokus.

Det er Redningsselskapets ungdomsorganisasjon RS Ung som har regien når de nok en gang inviterer til sin populære sommerskole. Og det er fortsatt ledige plasser.

Preben, Simon og Alexander i klasserommet ved Redningsselskapets base på Sørneset. Men aller mest skal sommerskolen foregå ute, på og ved sjøen.

Trygg på sjøen

-Det er bare å melde seg på. Det er fortsatt ledige plasser, sier Preben Rødseth, leder for RS ung i Ålesund, en organisasjon for de mellom 13 og 26 år.

Vi møter ham, broren Simon og Alexander Sjøvik på Redningsselskapets base på Sørneset. Det er også her sommerskolen vil holde base.

-Her har vi et ”klasserom” der vi vil undervise om sikkerhet og båtvett, men vi skal også mye ut i båt og ha det gøy, forteller Alexander, som er nestleder og leder for sommerskolen.

Det hele starter mandag 24. juni, og avsluttes fredag 28. juni.

-Vi starter med gjennomgang mandag, og med å bli kjent med hverandre. I klasserommet blir det også litt båtteori og undervisning om førstehjelp, sier Ruben, som blir en av fem instruktører på sommerskolen.

Det hersker ingen tvil. Sikkerheten står i høysetet, både på sommerskolen og det å lære om det.

Gøy og sikkert

-Her får ingen gå nær vannet uten redningsvest, slår Alexander raskt fast. Men han, Preben og Simon er også klare på at barna på sommerskolen skal sitte igjen med gode minner om ei uke som både er lærerik og morsom. Det skal være gøy på sommerskole.

Eliasbåten, kajakker, kanoer, seilbåter og motorbåter. Alexander Sjøvik (f.v), Preben Rødseth og Simon Rødseth er klar for sommerskole sammen med en skokk barn, klare for sjø- og båtliv.

-Vi skal jo være mye i båt, og starter med det allerede tirsdagen. For vi har både kanoer, kajakker, motorbåter og seilbåter vi skal bruke. Og på torsdagen blir det et høydepunkt da vi drar til Svinøya på utflukt, sier Preben.

-Der blir det bading, grilling og utforsking av øya. Men også fredagen blir en ”høydare”, legger Alexander til.

-Fredag er det avslutning med bading, konkurranser og selvfølgelig premier, sier han.

-Dere nevner aktiviteter. Hva kan barna forvente der?

-Det blir en god del som har med godt båtvett å gjøre. De lærer seg knuter og fortøyning, og det blir både bading, titting på livet i sjøen og kanskje litt fiske. Men vi skal være mye i båt, også i denne, sier Preben og hopper opp i en farkost mange kjenner.

Mye i båt

-Eliasbåtene er populære og skal brukes i mange sammenhenger denne sommeren. Og den skal være med på sommerskolen, sier han.

Redningsselskapet har mange fartøy i beredskap for alle som ferdes på sjøen. RS Ung har for egne oppsparte midler gått til innkjøp av en egen flott hurtiggående båt av typen Kaasbøll. Den blir også sentral på sommerskolen.

Båtparken til RS Ung er stor. Foruten Eliasbåten «Edvard G» har gjengen hallen full av kanoer og kajakker i forskjellige størrelser. I tillegg har de for egne innsamlede penger kjøpt en egen båt som virkelig kan dra på gassen. For det handler jo om rask respons når noen er i nød på sjøen.

-Hvor trygge kan foreldre som sender barna sine på sommerskolen føle seg?

-Veldig trygge. Fokuset er stort på nettopp sikkerhet og trygghet på sjøen. Alle instruktørene er skolerte, og har holdt sommerskole i mange år nå.

Samtidig er det jo aktiviteter noen kan vegre seg mot, og da skal en vite at alle aktiviteter er frivillige. Her tvinges ingen, sier Preben.

Det legges med andre ord opp til en uforglemmelig og fuktig uke på sjøen sammen med RS Ung. Og nevnte vi at det fortsatt er ledige plasser? Da kan du melde deg på her.