Til toppen

Gatefestivalen og Ålesund kirke med drop-in bryllup

Går du med en tanke om å fri til din kjære, eller har du utsatt bryllupet litt for lenge? Da får du en vennlig dytt og hjelp fra Ålesund Gatefestival og Ålesund kirke som lanserer drop-in bryllup lørdag 17. august.

– Supert for alle som ønsker å gifte seg, men ikke orker tanken på all organiseringen rundt et stort bryllup, sier leder i menighetsrådet for Ålesund og Volsdalen, Richard von Løwensprung.

Den perfekte løsningen for alle som ønsker en liten, personlig og stemningsfull feiring av giftemålet, sier arrangørene om det som skal skje i kapellet på kirken.

-Vi skal arrangere drop-in bryllup i Ålesund kirke og vielsen vil skje i det vakre kapellet som er lite kjent blant allmennheten. Det er stort sett kun brukt av dåpsbarn og konfirmanter som er innom her mens de venter, sier leder i menighetsrådet for Ålesund og Volsdalen, Richard von Løwensprung.

– Jeg er selv veldig glad i Ålesund kirke og jeg synes her er utrolig vakkert. Det er nydelig dekorert med flere glassmalerier og man får en utrolig fin, koselig og spesiell atmosfære der. Et perfekt sted å gifte seg om man kun ønsker noen få gjester, sier han og legger til at man kan klare inntil 20 personer tilstede sammen med brudeparet.

– Dette er perfekt for de som ønsker lave skuldre. Si ja, og gå rett fra kirken ned til byen og nyt hverandre, bylivet og kanskje litt street food på torget. Blir ikke bedre, sier han.

‍Må ha prøvingsattest

Selv om det er drop-in på selve dagen, minner han om at der er noen forberedelser som må gjøres.

– De som ønsker å gifte seg denne dagen må på forhånd søke om prøvingsattest og fylle ut forlovererlæring som man tar med til kirken. Selve dagen, lørdag 17. august tar du med deg attesten, id, den du skal gifte deg med og møter opp i kirka, legger han til og sier at det er fint med ei melding eller heads-up til kirkekontoret i forkant for best mulig organisering, sier en spent Løwensprung som nesten håper på litt kø.

– Hadde jo vært veldig gøy om det slår an. Har man spesielle ønsker for musikk eller annet, er vi også åpne for å tilrettelegge, sier han.

I dette vakre rommet kan du gi din kjære ditt “JA” under Ålesund Gatefestival.

Idé fra oven

Det var styringsgruppa til Gatefestivalen som drodlet høyt sammen, da denne ideen ramlet ned fra oven.

– Det handler om å ta i bruk hele byen, både krefter, steder og ulike aktører, sier festivalsjef Trine Klemetsen, som synes det er utrolig kjekt å se at så mange er med på laget og hiver seg rundt og tenker nytt.

– Vi har tatt et initiativ som mange favner om. – Hvordan kan vi bidra, spør de, og det er utrolig gøy. Det er jo vår by, så la oss bruke disse tre dagene til å virkelig vise den frem, sier hun.
‍

Stiller med minst to prester‍

Forslaget om drop-in bryllup skapte stor begeistring også hos prestene som tok imot forslaget med åpne armer.

Ålesund kirke stiller med minst to prester som ser frem til å hylle kjærligheten på en litt annerledes måte lørdag 17. august i Ålesund.

– Jeg syns det er kjempekjekt at kirken sier ja og er med på denne måten. Det kan kanskje være lett å ha fordommer mot kirken, men etter fem år i menighetsrådet har jeg ikke opplevd annen holdning enn at de er imøtekommende og ønsker å bidra, sier Richard.

For absolutt alle

Gatefestivalen og kirka er helt tydelige på at Ålesund by fortjener å løftes frem som den inkluderende og rause byen den er, og understreker at alt de setter i stand er for alle.

– Her får alle gifte seg. Uansett kjønn. Det viktigste er jo at man er glad i hverandre. Så lenge man har prøvingsattesten i orden, så får man gifte seg. Vi kan også ta imot de som ser sitt snitt til en ny piff, og ønsker å fornye ekteskapsløftene. Da må de bare ta med seg vigselsattesten og id-papirene, sier han.

Så hva venter du på?

For mer om det som skal skje under Ålesund Gatefestival se nettside her!