Aurora (15) jubler for TEFT-stipendSammen med pappa Kenneth Remme "Tito Magic" har hun imponert små og store med magiske krumspring fra scenekanten i fantastiske 10 år. -Det er jubileum i år, så dette passer perfekt, forteller talentet fra Ålesund som legger til at dette er et viktig steg på veien videre.

Aurora (15) sammen med pappa Kenneth Remme "Tito Magic"

-Jeg jublet høyt, forteller Aurora som fikk nyheten om TEFT-stipendet for ei lita uke siden.

Hun har stått på svært mange scener både lokalt og nasjonalt, vært med på Norske Talenter og om verden vil det sånn er hun klar med sitt sitt første store solo show på Parken Kulturhus til høsten. Det er ikke tvil om at denne jenta vet hva hun vil.

-Dette gir meg en fantastisk mulighet til å tenke videre fremover. Om det blir kurs eller reise for å se på de aller beste har jeg ikke bestemt meg for, men at dette gir viktig inspirasjon til å fortsette å satse er det ingen tvil om, sier hun.

I dag er hun elev ved Skarbøvik Ungdomsskole og førstevalget videre er dramalinjen på Fagerlia Videregående skole.

-Jeg håper virkelig jeg kommer inn. Det er dette jeg vil, sier hun målrettet og avslører mer om planene for det nye showet som er skrevet i koronatiden.

-Det er første gang jeg skriver et helt show alene. Jeg har selvfølgelig hatt svært god hjelp av pappa som er min faste sparringpartner, men det publikum vil få se er mine idéer, forteller Aurora som selvfølgelig ikke kan si noe mer om dato.

-Det kommer helt an på situasjonen, men det MÅ bli i år, sier hun. Det er 10 år siden første gang jeg ble med på scenen, og det hadde vært fantastisk å få lov å markere det på skikkelig vis!

(Fortsetter under) 

Aurora er helt klar på at dette stipendet er viktig for veien videre.

Om TEFT-stipendet

Sparebanken Møre deler ut TEFT-stipend på til sammen 800 000 kroner til unge talenter innen kultur og idrett. Hvert stipend er på kroner 50.000, og går i år til 16 lokale talenter på Nordvestlandet.

16 dyktige unge med ferdigheter og pågangsmot utover det vanlige får nå tildelt TEFT-stipend. Felles for alle er at de kan vise til flotte prestasjoner på sine områder, og at de fortsetter å sette seg nye mål og jobbe for dem. På hver sine måter er de også gode forbilder og viser ekte skaperglede i det de holder på med. Størrelsen på TEFT-stipendet er 50 000 kroner til hver.

Det var 135 kvalifiserte søkere; fordelt jevnt i kategoriene kultur og idrett. Juryen har bestått av engasjerte ansatte i Sparebanken Møre, godt støttet av vurderingene til eksterne fagmiljø i kategoriene til søkerne.

-TEFT- stipend skal bidra til å løfte hver enkelt mottaker, og vi ønsker at hvert stipend skal utgjøre en skikkelig forskjell. Derfor gir vi et raust stipend til hver enkelt, sier Elisabeth Blomvik, leder divisjon personmarked i Sparebanken Møre. - I tillegg til å være blant de beste på sitt område på Nordvestlandet, legger vi også vekt på at de skal være gode rollemodeller for miljøet de hører hjemme i. På den måten er de med å skape positiv vekst rundt seg, forteller hun.

TEFT-stipend ble første gang delt ut i 2007, og siden den gangen har det blitt delt ut i underkant av 13 million kroner til nærmere 400 lokale talent i vårt nærområde. Vi har hatt gleden av å følge disse opp gjennom årene, og kan nevne Sigrid Raabe, Karsten Warholm, Sebastian Foss Solevåg, Synnøve Solemdal og Magnus Emaka Einang. Flere av disse har utmerket seg på sine områder siden de fikk TEFT-stipend i sin tid. Se komplett liste over tidligere vinnere på sbm.no/teftstipend

– Vi vet av erfaring at TEFT-stipend har betydning både for motivasjon og utvikling av de enkelte mottakerne og for miljøet de kommer fra. Derfor er det også med stor iver og entusiasme at vi hvert år ser vi frem til å bli bedre kjent med disse ungdommene. De skal kjenne at de har hele banken som heiagjeng i fortsettelsen forteller Elisabeth.

I tillegg til Aurora var også Christian Parr (tennis), Hedda Færøy Lausund (Samtidsdans - Koreografi - Scenekunst) og Magnus Fremstad (klassisk sang) på listen over talenter fra Ålesund som mottok årets stipend.