Til toppen

\ loading=

Amerikansk trener skal løfte nivået på lokale idrettstalenter

Han har kun vært i Ålesund i vel en uke, men Jean-Carlos Vidot har allerede satt spor etter seg blant byens unge basketspillere.

Ålesund Sharks jobber kontinuerlig for å gi bedre utviklingsmuligheter for de som elsker å spille basketball. Derfor har de nå hentet den amerikanske treneren Jean-Carlos Vidot til byen.

–  Vi har allerede sett på treningene at han er en stor inspirasjonskilde for guttene våre. Det har gitt en helt ny giv og intensiteten på øktene er mye høyere, sier leder i Ålesund Sharks Basketball, Øyvind Lislevatn.

– Den første dagen var de litt forsiktige og det virket som de holdt litt igjen, men på de neste treningene har de vist seg fra en helt annen side. Nå er intensiteten veldig høy, de er mer fokuserte, alle har blitt mer verbale og det er tydelig at de vil få noe ut av treningene. Det er også veldig fint at flere tar kontakt med meg på fritiden og spør om individuelle råd. Det er ikke tvil om at de unge spillerne her vil bli bedre spillere, sier Vidot.

Han bruker egne erfaringer fra den tiden han selv var ung. For han vet utmerket godt hvor mye det betyr å få ny inspirasjon i treningshverdagen.

– Da jeg vokste opp spilte jeg for moro skyld, og jeg tok det ikke seriøst før spillere som hadde spilt i Europa kom inn i hallen der jeg spilte. Det inspirerte meg til å satse skikkelig. Jeg har også et par venner som spiller i NBA. Andre Drummond spiller for Chicago Bulls og han gikk på den samme videregående skolen som meg. Han er litt eldre enn meg og da han kom på besøk på skolen, motiverte det meg til å satse skikkelig, sier Vadot.

– Jeg håper å få løfte motivasjonen deres. Å få dem til å elske å spille enda mer. Og at de vil trene enda hardere fordi de ønsker å bli bedre, legger han til.

– Et nødvendig grep

Basketklubben har jaktet treneren i en god stund.

– Jeg og Øyvind har vært i kontakt med hverandre i over ett år nå. Så fikk jeg en alvorlig lårskade mens jeg spilte i Spania og det gjorde at jeg kunne komme hit. Jeg vil bidra slik at de unge spillerne får enda sterkere drivkraft til å satse mer, sier amerikaneren.

– Og så må jeg få si at jeg setter enorm stor pris på at de ga meg denne tilliten, legger han til.

LEDER: Leder i Ålesund Sharks Basketball, Øyvind Lislevatn, i samtale med en av spillerne.

Lislevatn er ikke i tvil om at dette var noe Ålesund Sharks måtte gjøre. Og da for flere enn bare spillerne.

– Dette er et helt nødvendig grep for å løfte klubben opp på et nytt nivå. Vi ønsker at han skal bidra til økt kvalitet og rekruttering for hele klubben. Vi håper også at dette skal motivere våre trenere og gjøre at flere ønsker å være trener for spillerne våre. Tanken er også at han skal være en mentor for trenerne våre.

Vil spille i BLNO

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at Vidot allerede tenker store tanker om utviklingen av basketballen i Ålesund. Amerikanerne er kjent for å ha ambisjoner når det kommer til idrett.

– Det er fint å komme til et sted hvor lokalsamfunnet er veldig involvert i sporten. Det gjør at jeg tror at vi kan løfte basketball opp og frem i byen. Men da må vi få med alle og da tenker jeg på innbyggere, politikere og næringslivet. Om vi får det til, så kan vi på sikt få et lag i BLNO, som er det øverste nivået i Norge.

– Jeg vil veldig gjerne være med på den reisen det vil være å ta klubben steg for steg opp til BLNO og se en økning i mange unge som vil spille basketball. Jeg har allerede venner av meg som har spilt i flere land i Europa som profesjonell, som har lyst å komme hit etter at jeg har fortalt hvor fantastisk Ålesund er.

Lederen av basketklubben liker det han hører.

– Det er flott at han ønsker at vi skal satse hardere  og at han vil være med på den reisen hvor vi bygger opp klubben sportslig. Jeg tror at det finnes midler og vilje i næringslivet til å bidra til at vi får et topplag i Ålesund. Det hadde vært fantastisk for byen å ha fått det til, sier Lislevatn.

– Den store utfordringen er halltid, men nå kommer en fantastisk hall i Spjelkavik til sommeren og så blir det hall også i Osane. Vi håper at Jean-Carlos kan bidra til at vi vokser videre med mange nye spillere, for vi kommer til å ha plass til mange flere i årene som kommer, legger han til.

Elsker Ålesund!

NY TRENER: Jean-Carlos Vidot har vært i byen i over en uke og trives i sin nye rolle.

Det var sikkert noen av dere som la merke til at han sa at Ålesund er et fantastisk sted. Jean-Carlos Vidot er fra Santa Clara i California og de siste årene har point guarden spilt profesjonelt i Skottland, Irland, Spania, Moldova, Romania og Bulgaria.

Men ikke noe sted kan måle seg med Jugendbyen. Det slår han fast selv om han og kjæresten kun har tilbrakt en uke på Sunnmøre.

– Jeg elsker byen, sier han på en overbevisende måte.

-Jeg ble tatt imot på en utrolig fin måte. Uten tvil, så er dette den varmeste velkomsten jeg har fått noe sted. Jeg har vært i mange forskjellige land i Europa og Norge er det beste landet av dem. Og maten er helt fantastisk, noe jeg aldri hadde forventet. Her er det så mye godt å velge i.

– Jeg er litt overrasket over at jeg liker å være her så godt, for Ålesund er en liten by. Kanskje den minste byen jeg noensinne har bodd i, men samtidig er det den vakreste.  Jeg er allerede solgt, så jeg blir gjerne her i lang tid om klubben skulle ønske det.

 

TRENING: Det er stor interesse for basket i Ålesund.
TRENING: Det er stor interesse for basket i Ålesund.
TRENING: Det er stor interesse for basket i Ålesund.
Bypatriotens Kulturkalender

Se alt som skjer i Ålesund

Alltid mye å glede seg til!