Til toppen

Byblogg

Annonse:
Annonse:

Inviterer til Stikk Ut! Festival

Årets Stikk UT! Festival, i regi av friluftsrådene i Møre og Romsdal, blir en feiring av friluftsliv og turglede. Festivalen strekker seg fra 1. til 10. september, og har som mål å markere Friluftslivets uke og samtidig feire den økende deltakelsen i Stikk UT!-programmet i fylket.

Les mer

Folk vil se «Melankomiker»

Bakteppet er tragedien som rammet ham og flere andre, men når komiker André Ulveseter nå er klar med sitt standupshow «Melankomiker» så lover han et show fylt av humor. Og nå har han også satt opp en ekstra forestilling på Parken kulturhus.

Les mer

Ruller ut matavfallsdunkene

I dag startet gjenvinningsselskapet Årim utrullingen av matavfallsdunker til innbyggere i Ålesund kommune, og første dunkene blir i skrivende stund rullet ut i området rundt Magerholm, Emblem og Flisnes. Ruten går dermed fra indre bydel og videre utover. – Vi ønsker å finne gode løsninger for innbyggerne, og jobber for gode ordninger for sortering av matavfall også i Ålesund, sier Caroline Mehl Nakken.

Les mer

Arrangerer gründerseminar på PIR

Går du med en gründer i magen? Eller kanskje har du kommet i gang med en ny bedrift, men trenger fortsatt veiledning? Nå har du muligheten til å få gode råd og tips som kan være til stor nytte.

Les mer

Knallsommer for Aerly på Sankten

– Vi hadde aldri trodd vi skulle kunne toppe fjorårets sommer, ikke nærme oss en gang, men det har vi gjort. Til gangs, forteller eieren av Aerly på St. Olavsplass som noterer seg en solid oppgang på 15 prosent.

Les mer

Snart årets viktigste stafett

Lørdag arrangeres Kreftforeningens Stafett for livet. Og det er fortsatt plass til flere stafettlag, og frivillige som vil bidra. Og er du en “fighter” så er du velkommen til Fightermiddag.

Les mer

Hva koster en omkamp?

Hva koster en omkamp? Hvorfor snakker vi ikke høyt om de beløpene og konsekvensene nå som det tross alt er valgkamp? Og har vi den tiden til rådighet. Egentlig? spør vi i denne kommentaren.

Les mer

Første sprengsalve for Osane Idrettshall

– Dette er virkelig en gledens dag, og en viktig markering av et etterlengtet byggeprosjekt, åpner prosjektleder for Ålesund kommunale Eigedom, Ronny Gårdsvold. I dag ble nemlig første sprengsalve fyrt av på tomten hvor idrettshallen skal settes opp. Ordfører i Ålesund kommune, Eva Vinje Aurdal, fikk den store ære å trykke på knappen.

Les mer

Metalcore-bandet Revenants på T2

Hvorfor ikke kickstarte helgen med en skikkelig power-konsert? Revenants ble offisielt dannet i juni i år, og har på kort tid skapt bølger i både den lokale og internasjonale metallverden. I morgen, fredag, spiller de sin første konsert på T2 i Ålesund, sammen med støttebandet “Leeches”. Her loves det god stemning, så dette er definitivt noe å merke seg i kalenderen.

Les mer

Frivillige steinlegger sti til Signalen

Det står ikke på frivilligheten og samarbeidet for opprusting av populære turstier rundt om kring på Sunnmøre. Denne uken starter også arbeidet med steinlegging av veien opp til Signalen på Valderøya.

Les mer

Hvordan skal vi snakke sammen?

– Vi er i en tid som preges av mange vanskelige saker, prioriteringer, dilemmaer og utfordringer. For å løse dem må vi klare å snakke sammen, og ikke minst jobbe sammen. Men hvordan skal vi få til en god dialog, heller enn å havne i skyttergravene, spør Fremtidslaben som sammen med flere aktører inviterer til åpent arrangement på Ålesund Bibliotek 31. august kl. 18.00-20.00.

Les mer

Fjord Cadenza med hyllest til ukrainske innbyggere

30. august -3. september er det klart for årets Fjord Cadenza. Den største klassiske festivalen i regionen markerer i år sitt 30- års jubileum og på programmet finner man også en helt spesiell og gratis solidaritetskonsert med den anerkjente ukrainske pianisten Anna Fedorova.

Les mer

Slik blir høsten i Jervell-huset

Er du morderen eller den som løser mysteriet? Frister det med en eksklusiv te eller noen eksotiske matretter? Vet du svaret på et spørsmål som gjør at ditt lag blir quiz-vinner? Med andre ord, det står mye spennende på programmet til Jervell-huset i høst.

Les mer

Hundre år med spilleglede rykker ut i bygatene

– Vi gleder oss, og klarer ikke la være. Akkurat som de ivrige blåserne i 1923. Nå skal det feires, sier Anne May Bratteberg, leder for Aalesunds Ungdomsmusikkorps som i år markerer sitt 100-års jubileum. Lørdag 26. august byr de på glade toner i byens gater

Les mer

Fortsatt feriestemning på Skjerva

Selv om sommerferien er over for oss i denne omgang, er det fortsatt mange tilreisende som nyter dagene her i Ålesund. Vi møtte tyske Rian (11), Lias (7) og mamma Edith som er på bobiltur.

Les mer