Til toppen

10 kjappe fra påskeharen med Kristoffer Ødemarksbakken

Det er kanskje ikke påskefri som er i fokus på Color Line Stadion nå rett før seriestart. Men Kristoffer Ødemarksbakken i Aalesund Fotballklubb gleder seg over herlig påskevær og små luker.

AaFK er klar til å sparke i gang serien denne påska, og Kristoffer satser på at de skal skinne om kapp med sola.

Hvem: Kristoffer Ødemarksbakken

Stilling: Fotballspiller

Aktuell med: Klar for seriestart med Aalesund Fotballklubb, som går av stabelen 2.påskedag mot Vålerenga.

Hva er du mest opptatt av akkurat nå?

Dumt spørsmål fra påskeharen kanskje, men så er det jo uansett godt å få bekreftet svaret.

– Akkurat nå? Det er selvsagt seriestart, god trening og ikke minst restitusjon. I tillegg er jeg mye ute og går i det fantastiske været vi har. Koser meg i sola mellom slagene.

Hva er ditt forhold til påske?

– Jeg tenker med en gang på fjell. Det blir nok litt mindre av det i år, på grunn av seriestarten, men skulle gjerne vært en tur på Strandafjellet for eksempel. Eller på hytta ved Sjusjøen. Det er påske for meg.

Har du påsketradisjoner du holder på?

– Egentlig ikke, men jeg drar alltid frem Kvikk Lunsj og appelsinen på tur. Det må til. Så har jeg en veldig snill kjæreste som er god å gi påskeegg. Der er jeg heldig.

At Kristoffer var sporty, det visste vi fra før. – Klart vi må ta en selfie, det er jo bare hyggelig, smiler han.

Bok eller serier på tv?

– Skulle gjerne sagt bok, men det blir serier på TV. Kan anbefale den siste jeg så, «The last of us». Det finnes mange gode serier, så det er avkobling for meg.

Hvor går tankene gjerne i solveggen?

– Da tenker jeg på hvor heldig jeg er som kan ha det så fint. At jeg får drive med det jeg elsker og har god helse. Takknemlighet. Det står øverst.

Hva er ditt forhold til matlaging?

Kristoffer smiler lurt og kan fortelle at det har tatt seg opp på matlagingsfronten.

– Nå for tiden har vi sånn matkasse som blir levert på døren med ingredienser og oppskrifter klare. På den måten kan til og med jeg kan lage mat. Synes det er veldig gøy, så det blir en del matlaging for tiden.

Velger du by, fjøre, eller fjellet når du skal koble av?

– Det må bli fjellet. Fjellet er noe helt eget. Det handler om roen jeg får. Jeg har et ønske om å gå Slogen og det er målet nå. Da føler man at man lever. Gikk Skopphornet i fjor og det var helt nydelig. Jeg har ikke vokst opp med denne naturen, jeg er jo fra Jessheim, så det er utrolig fint å få muligheten til å bo her i Ålesund. Norges fineste by og få oppleve fjellene.

Vinter eller vår?

– Uten tvil vår! Men det kan gjerne være igjen litt snø i fjellet. Våren er så fin, da føler jeg at alt våkner til live igjen.

Hva ser du frem til, har du noe du gleder deg til fremover?

– Jeg ser spesielt frem til to ting. Det første som er rett rundt svingen er seriestart. Det handler om å skape en fin sesong fremover. Og så skal jeg faktisk gifte meg i mai. Det blir ekstra stort, og noe jeg gleder meg veldig til.

Påskeharen blir ivrig, gratulerer og spør hvor de skal gifte seg. Svaret er nesten like vakkert som selve anledningen.

– Selv om vi ikke er fra byen, ønsker vi begge å gifte oss her i Ålesund, i Borgundkirka nærmere sagt. Det viser jo hvor glad vi er i byen. Vi trives utrolig godt her.

Om du skal plukke deg et forbilde, hvem er det og hvorfor?

– Jeg burde sikkert trekke frem et fotballforbilde, men kan jeg si faren min? Han lever ikke lenger, men er en som jeg uansett alltid vil se veldig opp til. Vi brukte mye tid sammen på fotballbanen i oppveksten min, og han har gitt meg mange gode verdier. Tenker mye på han, og kanskje spesielt i påsken og når det er andre høytider.