Til toppen

10 kjappe fra påskeharen med Per Kristian “Busskompis” Olsen

Han er for mange kjent som "Busskompis" på Tik Tok. Per Kristian "Busskompis" Olsen elsker nemlig å spre godt humør, og sånt finner påskeharen fort ut av.

En bussjåfør er absolutt en mann med godt humør og Per Kristian Olsen deler gjerne!

Hvem: Per Kristian “Busskompis” Olsen

Stilling: Bussjåfør og tillitsvalgt i Vy Buss Ålesund

Aktuell med: Bruker Tik Tok-kontoen “Busskompis” til å spre humor og informasjon, blant annet om hverdagen som bussjåfør i Ålesund. Ønsker å bidra til å øke rekrutteringen av bussjåfører.

Hva er du mest opptatt av akkurat nå?

– Jeg er stort sett opptatt av jobb, familieliv og venner. Ellers går det mye tid på å være kreativ og bruke god humor. Gjennom Tik Tok får jeg kombinert mye av det jeg er opptatt av, og det er artig.

Hva er ditt forhold til påske?

– Jeg er veldig glad i påske, og egentlig alle høytidene vi har. I år er jeg så heldig at jeg skal ha fri i påsken, det blir ekstra kjekt. Påsken betyr å dra på hytta på Norefjell sammen med familie. Der blir det selvsagt påskelam, pinnekjøtt og alt som hører med. Kanskje ta seg en tur ut i skisporet hvis forholdene er der.

Har du påsketradisjoner du holder på?

– Vi har alltid påskerebuser, noe som er morsomt for både unger og voksne. Da er det en skiløype som er satt opp med forskjellige poster og spørsmål. Vi er veldig glad i quiz i denne familien.

Bok eller serier på tv?

– Egentlig er jeg veldig glad i begge deler, men liker kanskje ekstra godt å lese. Krimbøker er jeg veldig glad i, det finnes mye god norsk krim. Jeg kan gjerne ha med meg en bok på langtur med bussen og leser gjerne i pausene jeg tar på veien. Samtidig synes jeg det er veldig god avkobling å se på serier, og det går mye i krim der også.

– Det er utrolig hyggelig med all den positive responsen jeg får på det jeg gjør på Tik Tok. Unger som roper “Hei busskompis” på bussen, det er gøy da! sier Per Kristian.

Hvor går tankene gjerne i solveggen?

– Jeg prøver først og fremst å nyte om omgivelsene rundt meg, spesielt hvis jeg har pause på bussen for eksempel. Se litt på naturen. Jeg er veldig glad i å ta bilder. Er hobbyfotograf og tar veldig mye naturbilder.

Hva er ditt forhold til matlaging?

– Her må jeg si at jeg gjerne går for take away. Vi har mange gode alternativer på den fronten i Ålesund. Men om jeg blir invitert på god, hjemmelaget mat, er det absolutt det jeg setter størst pris på.

Velger du by, fjøre, eller fjellet når du skal koble av?

Per Kristian er opprinnelig fra Moss, så ikke rart han er ekstra glad i den spektakulære naturen vi har her.

– Det er nok kombinasjonen mellom by og fjell. Jeg er ikke den som går de store fjellturene, men vi har mange flotte plasser å gå tur her. Emblemsfjellet for eksempel, der er det mange fine turmål. Jeg synes også det er kjekt å koble av med en tur på kafé i byen, og gjør gjerne det så ofte jeg har mulighet. Så er det selvsagt godt å ta turen til byen uten uniformen av og til.

Vinter eller vår?

– Våren! Det er lite som slår den. Jeg er mer glad i vår, sommer og høst, mulig det kommer av at jeg er yrkessjåfør. Det er ikke til å stikke under en stol at det er triveligere å kjøre buss når det ikke er snøkaos på veiene.

Hva ser du frem til, har du noe du gleder deg til fremover?

– Jeg må si at jeg håper på en lang busskarriere her på Sunnmøre. Jeg trives veldig godt i Ålesund. Gode kollegaer, flott natur og fine turer med bussen, er fint å se frem til. Ser også frem til å ha litt fri i påska, det er ikke noe man tar for gitt som bussjåfør.

Om du skal plukke deg et forbilde, hvem er det og hvorfor?

– Da må jeg ta et par av de gode, «gamle» humoristene fra Norge, Arve Opsahl og Harald Heide-Steen jr. Jeg er veldig inspirert av dem i Tik Tok-videoene jeg lager. Det er god humor som aldri blir utdatert, jeg liker å la meg inspirere til egen produksjon.