Til toppen

10 kjappe fra påskeharen med Carina Nørve

Påskeharen har besøkt Fellesverket Dragen og Carina Nørve på jakt etter påskestemning.

Carina ser frem til en påske fylt med fine aktiviteter på Fellesverket, før hun kan ta løs på påsketur til Bjorli med familie og venner.

Hvem: Carina Nørve

Stilling: Leder Fellesverket Ålesund

Aktuell med: Skal i disse dager lyse ut åtte sommerjobb-stillinger dedikert til ungdommer. «Jobbsjansen» gir ungdommer mulighet til å skaffe seg verdifull erfaring ved å drive Fellesverket Dragen, tilrettelegge driften, drive gratiskaféen to dager i uken, finne på og gjennomføre aktiviteter gjennom hele sommeren.

Hva er du mest opptatt av akkurat nå?

– Akkurat nå er jeg mest opptatt av at barn og unge skal ha like muligheter. Spesielt nå som utgiftene øker. Noe av det jeg har ropt mest om i det siste er også at vi bør ha gratis kollektivtransport til barn og unge. For selv om man lager alternative og gratis aktivitetstilbud, hjelper det lite dersom barn og unge ikke har råd til å komme seg til og fra. Her på Fellesverket så vi en markant økning av besøkende da det var gratis tilbud i høst.  Et klart signal om at behovet er der.

Hva er ditt forhold til påske?

– Påske for meg er fjellet, hytta og ski sammen med familie og venner. Siste årene betyr det påske på Bjorli der foreldrene mine har hytte. Vi har noen venner som vi pleier å feire påske med og vi er mye i skitrekket. Og joda, jeg kan driste meg på litt bortover-ski også, men det er mest «bakken» som gjelder.

Har du påsketradisjoner du holder på?

– Vi har vel egentlig de typiske tradisjonene som lammelår og påskekrim, og så er vi veldig glad i å løse diverse påskequizer. Påskeaften går også med til å ha rebus med ungene, hvor påskeharen selvsagt kommer på besøk.

Påskeharen kan bekrefte at dette stemmer, og gleder seg til å hoppe innom Bjorli. Carina kan videre fortelle at påsketradisjonene også holdes ved like på Fellesverket.

– Vi har åpent og gjør de «klassiske påsketingene» i dagene før de røde dagene i påskeferien her på Fellesverket. Det er viktig for oss at de som kommer hit kan få en tradisjonell og fin påskefeiring. Vi kjører full pakke med lammelår og det hele, her også!

Bok eller serier på tv?

– Her må jeg svare serie på TV, selv om jeg gjerne kan lese ei god bok også. Om jeg får komme med anbefalinger, så må du se Yellowstone og Chantaram. Den siste anbefales i både bok- og serie-form. Og det blir jo ikke ordentlig påske uten påskekrim på TV. Her velger jeg å se den som har fått best tilbakemelding i diverse fora. Men TV-tittinga må vente til vi er hjemme igjen, for vi prøver å holde hyttelivet skjermfritt.

Carina kan fortelle at det er all grunn til å komme innom Fellesverket Dragen de første dagene i påskeferieuken. Tradisjonene blir opprettholdt for de som tar turen.

Hvor går tankene gjerne i solveggen?

– Jeg kan fort få en sånn «kor heldig e e»-tanke, når jeg får satt meg ned i fem minutter. Da tenker jeg over hvor heldig jeg faktisk er som kan sitte her og bare nyte. Jeg har friske barn, en jobb jeg trives i og utrolig kjekke kollegaer. Og ikke minst er jeg heldig med mange gode venner. Så ja, det er fort de tankene som kommer.

Hva er ditt forhold til matlaging?

Carina ler godt før hun svarer.

– Her er jeg av typen «ja takk til alt». Om jeg har tid, er det helst mat fra bunnen og gjerne mat fra hele verden. Men i hverdagen kan jeg lett hive en Grandiosa i ovnen når tidsklemma melder seg. Her i byen er det også mange gode plasser å kjøpe take away fra, som for eksempel hos de flotte bodene på Kiperviktorget. Det beste der er jo at det trenger ikke være usunt heller.

Påskeharen blir plutselig sulten og spør om Carina har en spesialitet hun gjerne lager. Om hun har tid da.

– Oi! Herlighet, ja det var det da. Hmm.. Om jeg skal velge én, så må jeg si couscous med lam, det er genialt om jeg skal lage mat til mange. Om jeg først har tid vil jeg gjerne også invitere venner. Jeg liker også å grille, slenge frem bålpanna og ikke minst å sette sammen retter fra «tapas-verden».

Velger du by, fjøre, eller fjellet når du skal koble av?

– Ja takk, jeg er med! Det er svaret jeg kan gi her. Jeg elsker å gå på fjellet, det er mitt fristed. Men jeg elsker også bymylderet, og hviler meg godt på en kafé i byen. Gjerne i god prat med andre. Når det gjelder sjølivet, eller fjøra, så er vi en gjeng som har laget oss et badstulaug. Det er også veldig kjekt! Jeg har jo aldri likt å bade i Norge før, men badstua i Brosundet har gjort at det også kan være utrolig deilig og avslappende.

Vinter eller vår?

– Altså, jeg er utrolig glad i sommer, men ser sjarmen med alle årstider egentlig. Som for eksempel når fuglene begynner å plystre, naturen våkner og det begynner å spire om våren. Eller når det glitrer i snøen og vi kan renne i trekket i nysnøen. Men ingenting slår sol, varme og sommer, når alt kommer til alt.

Hva ser du frem til, har du noe du gleder deg til fremover?

– Jeg gleder meg til sommerferien, rett og slett. Det blir ikke «allverdens» ferie, men vi skal på Norway-Cup. Jeg synes egentlig det er veldig spennende for endelig er det vår tur. Jeg har alltid hatt lyst til å dra dit og få med meg stemningen og opplevelsen som følger med. Så da legger vi ferien dit. Det er noe jeg ser veldig frem til. Det er jo slettes ikke feil å ha Oslo som feriemål heller, det er en fin plass å oppleve om sommeren.

Om du skal plukke deg et forbilde, hvem er det og hvorfor?

Denne var vanskelig, og Carina ler og spør om hun er nødt til å velge bare ett forbilde.

– Det er bare det at jeg har så mange jeg ser opp til, både venner, familie og ungdommer som jeg møter gjennom jobben. Men, om du må ha et konkret svar, så må det være mamma og pappa. De har gitt meg så utrolig mye, spesielt når det kommer til verdier. Et konkret eksempel er at pappa alltid har startet dagen med å si til seg selv i speilet «E du der din heldiggris!». Og akkurat det har jeg prøvd å ta med meg. Og mamma har gitt meg et fint motto å leve etter; «Du får til det du vil.» Så ja, jeg har virkelig med meg mye fint fra dem.