Til toppen

thor-erik-andersen-1904-170123-topp
thor-erik-andersen-1904-170123-topp

Hotel 1904: Her er den nye kjøkkensjefen

Etter pandemien var Thor-Erik Andersen nær ved å forlate grytene og gjøre noe helt annet. Men så kom et tilbud han ikke kunne si nei til.

Thor -Erik Andersen er ny kjøkkensjef på Hotel 1904. Matopplevelser er ulsteinvikerens store lidenskap.

Thor -Erik Andersen er ny kjøkkensjef på Hotel 1904. Matopplevelser er ulsteinvikerens store lidenskap.

Navn: Thor-Erik Andersen
Alder: 39
Bosted: Ulsteinvik
På privaten: Gift, gutt på 9 år, jente på vei.

Thor-Erik Andersen fra Ulsteinvik er den nye kjøkkensjefen på Hotel 1904 i Ålesund. Skjønt ny og ny; han startet jobben i september i fjor og gikk rett inn i en hektisk julebordmodus. Men nå er han i ferd med å sette sitt eget avtrykk på menyen. Han har mange planer og visjoner for restauranten Green Garden i byens mest særegne hotell.

– Jeg har gjort mye forskjellig i løpet av karrieren, men jeg har aldri vært kjøkkensjef på hotell. Det produseres i et større volum enn jeg er vant med. Det er utfordrende og spennende, sier kjøkkensjef Andersen.

Green Garden er et populært spisested i Ålesund, med plass til ca. 90 gjester.

Green Garden er et populært spisested i Ålesund, med plass til ca. 90 gjester.

Variert bakgrunn
Thor-Erik har jobbet med mat i inn- og utland siden han gikk på kokkeskolen på Sjøholt for snart 20 år siden. I Frankrike jobbet han på Michelin-restauranten Rendez-vous De Chasse i Colmar i ca. tre år, før han ble tilbudt jobb som soussjef på restaurant Mink i Oslo.

En tid etter at han og kona fikk sitt første barn, gikk turen tilbake til Ulsteinvik. Der har han startet opp og drevet flere ulike konsepter, blant annet Kaffikari, Folk Spiseri og Brygga Sportsbar.

– Men under pandemien var det tungt å drive i restaurant- og utelivsbransjen. Så i fjor valgte vi å avvikle driften. Jeg begynte seriøst å tenke på om jeg skulle gjøre på helt andre ting, sier han.

Thor-Erik har store planer for aktiviteter og opplevelser i det kule utendørsarealet til Hotel 1904.

Thor-Erik har store planer for aktiviteter og opplevelser i det kule utendørsarealet til Hotel 1904.

Da meldte Andre Klevberg seg på. Han er daglig leder på Hotel 1904. De to kjente hverandre fra før og Andre hadde lett over alt etter en dyktig kjøkkensjef. Tilbudet fristet, og det gikk ikke lenge før Thor-Erik startet pendlertilværelsen mellom Ulsteinvik og Ålesund sentrum. Noe han stortrives med.

– Faktisk har jeg aldri hatt så ryddige arbeidstider som nå. Jeg har pleid å jobbe 12-13 timer i døgnet, nå har jeg stort sett åttetimersdager. Det er ganske uvant, sier han.

Bolle i ovnen
Den ekstra fritiden kan komme godt med. For veldig snart kommer en ny sjef på hjemmebane.
– Det blir ei jente og hun kan komme når som helst. Kona har faktisk termin i dag, sier han.

– Foreløpig er det stille og rolig, men jeg har telefonen på meg hele tiden, smiler han.
Fra før har paret en gutt på ni år.

I espressobaren på Green Garden er det obligatorisk med en liten godsak til kaffen.

I espressobaren på Green Garden er det obligatorisk med en liten godsak til kaffen.

Fransk stil
– Hva er din stil på kjøkkenet og hvordan vil restaurantgjestene gjestene merke at det er en ny «chef in town»?

– Jeg er jo glad i det franske kjøkkenet da, siden jeg har jobbet der noen år. Jeg vil at maten skal være enkel og smakfull, uten for mye dill-dall. Så er jeg veldig opptatt av å bruke lokale råvarer. Jeg reiser mye rundt i Møre og Romsdal og besøker lokale produsenter og leverandører for å finne de beste produktene. Ellers er jeg opptatt av å følge sesongene og bruke mest mulig av de råvarene vi har rundt oss, sier han.

Hotel 1904 er en nyrenovert perle i Løvenvoldgata/Storgata i Ålesund sentrum.

Hotel 1904 er en nyrenovert perle i Løvenvoldgata/Storgata i Ålesund sentrum.

Spenstige planer
Med ny kjøkkensjef på plass går Hotell 1904 et spennende år i møte. For Thor-Erik Andersen og Andre Klevberg har mange planer som de tror vil slå godt an blant publikum. Men foreløpig er planene omgitt av et aldri så lite slør av hemmelighold. Det de kan si noe om, er at de kommer til å ha flere temakvelder med unike mat- og drikkeopplevelser.

Den første blir 3. og 4. mars. Da kommer den kjente sushikokken Jonathan Romano som gjestekokk. Dette konseptet har Thor-Erik hatt kjempesuksess med i Ulsteinvik tidligere. Og de kan allerede nå slå fast at det blir en schläger her i Ålesund også: Så godt som alle plassene til de to arrangementene er utsolgt.

Kreativ
Daglig leder Andre Klevberg gleder seg over å ha fått på plass en viktig brikke i hotelldriften.

– I tillegg til å være en dyktig kjøkkensjef, er Thor-Erik også kreativ på andre felt. Han har et stort nettverk og en iderikdom som gjør at vi kan planlegge flere gjestespill, bakhagefester og andre spennende opplevelser til gjestene våre, sier Andre Klevberg.

– Jeg føler vi har truffet veldig godt med ansettelsen. For det er sannelig ikke lett å få tak i dyktige kjøkkensjefer i disse dager. Som i tillegg snakker sunnmørsk!

Annonse:
Annonse: