Viktig for å ta posisjon som fiskerihovedstadDet er kun andre gangen for fiskerimessen «Blue Fish» i Ålesund, men allerede har de lykkes med å fylle arenaen til randen. 106 ulike bedrifter og utstillere har i dag stått på hodet for å bli klar til åpningen i morgen tirsdag. Vi har snakket med både arrangører og utstillere. 

For oss handler det om å bygge region og befeste Ålesund sin posisjon som fiskerihovedstad, sier John Breivik i Arena Norway.

-Vi er veldig glade for at næringslivet har tatt så godt imot oss, sier John Breivik, styreleder i Arena Norway. -Det at så mange utstillere er på plass i år er med på å støtte opp om arbeidet med å bygge opp en arena som skal vise frem den næringen som tross alt har bygget opp regionen vår. Det er også viktig som et ledd i målsettingen om å befeste Ålesund som fiskerihovedstad i Norge, sier han om den tre-dager lange messen «Blue Fish».

(Fortsetter under)

Lokale, nasjonale og internasjonale bedrifter er tilstede når "Blue Fish" åpner dørene tirsdag 3. september i Ålesund.

Se modell av Norges største linebåt på standen til Skipsteknisk.

Rundt oss rigges det i alle kriker og kroker i den store hallen. Når 106 ulike utstillere skal komme seg på plass med alt fra messevegger, tau, kraner og propeller blir det lett litt kontrollert kaos, men prosjektleder Monica Giskeødegård Isaksen forsikrer oss om at alt er i rute.

-Det myldrer rundt oss og det er utrolig artig å se at det som vi har jobbet med i to år endelig er på plass. Siste stiller ble registrert nå på fredag, og det er veldig kjekt å se at ordet har spredt seg og at dette er en plass bransjen ønsker å møtes, sier hun.

Prosjektleder Monica Giskeødegård Isaksen, er glad for responsen i forkant av årets fiskerimesse i Ålesund.

De er helt klare på at de har jobbet svært målrettet nettopp for å ta en posisjon.

-Vi har hatt med mange og gode samarbeidspartnere. Det har gitt resultat. Det er nettopp da man får til ting som dette og vi kan snakke om å bygge region, sier hun om messen som i år samler både lokale, nasjonale og internasjonale aktører under ett og samme tak.

-Her finner du aktører fra både Island, Færøyene, Danmark, Nederland og Tyrkia, og det er viktig for oss, sier hun.

(Fortsetter under)

Yrjar Garshol i Kongsberg mener det er viktig å støtte opp initiativet for en lokal arena.

En av aktørene som var i full sving da vi kom innom er Kongsberg. De er klare på at det er viktig å støtte opp om det som er et lokalt initiativ og kan bli en god arena.

-Det er en lokal arena som vi har lyst å være en del av, så håper vi selvfølgelig å treffe mange av våre gode kunder på Nordvestlandet sier, Yrjar Garshol som trolig også kommer til å bruke tid på snakke om endringen fra Rolls-Royce til Kongsberg.

-Vi har fortsatt en liten jobb å gjøre. Selv om de fleste har fått med seg at Rolls-Royce har gått over til Kongsberg, så er der fortsatt litt tvil i markedet om hvem vi er nå. Den tvilen skal vi greie å endre på. Nå har vi hele bildet, produktene fra a-å, og er vel kanskje den mest komplette utstyrsleverandøren på markedet, sier han.

-Vi gleder oss og er spente, sier Hallgeir Frøystadvåg i Frøystad AS

Lengre borte henges det opp både tau og teiner. Salgssjef Hallgeir Frøystadvåg i Frøystad AS er klar.

-Ja, vi kommer i mål. For vår del handler det om å vise frem fiskeredskap som teiner, garn, plastkar og ulikt redskap, sier han og avslører at han er spent på dagene som kommer.

-For oss er det veldig viktig å få treffe fiskere og andre lokale bedrifter så vi er spente på hvordan messen vil fungere. Vi gleder oss, sier han.

(Fortsetter under)

NOGVA er på plass.

Styreleder John Breivik er klar på at dette først og fremst er en fagmesse, men det betyr ikke at den er lukket for øvrige publikummere som måtte være nysgjerrig på bransjen.

-Det eneste man må gjøre er å registrere seg som besøkende, men her nektes ingen adgang, sier han og oppfordrer alle til å få med seg åpningen med Fiskeriminister Harald T. Nesvik samt den politiske debatten i regi av Nye Ålesund kommune. 

-Det blir en spennende debatt nettopp om hvordan Ålesund og regionen skal kunne ta en solid posisjon nasjonalt, sier han.