- Utrolig kjekt med slik respons i hjembyen(Annonsørinnhold) Fikk du ikke billett til konserten med Highasakite og Ingrid Helene Håvik? Fortvil ikke, nå har bandet satt opp en ekstrakonsert på Terminalen 10. november.

Ingrid Helene Håvik og Highasakite er kjent for knallgode liveshow. (Foto: Maja Moan)

I slutten av oktober dras årets turné i gang for Highasakite, og selvsagt skal Ålesund få besøk. Konserten på Terminalen ble fort utsolgt, og nå har bandet bestemt seg for å sette opp en til.

- Jeg syns det er utrolig kjekt at responsen har vært så bra i hjembyen min, så derfor er det ekstra gledelig å fortelle at vi kjører på med en konsert til, sier vokalist Ingrid Helene Håvik.

I og med de skal spille i Førde dagen før og Kristiansund dagen etter, var det bare ett valg igjen. Å kjøre to konserter på én og samme kveld.

- Jeg kan ikke huske at vi har gjort det i Ålesund før. Så jeg er ganske så spent på hvordan det blir. Men vi har gjort det før og det er selvsagt krevende. Jeg skal i alle fall ikke ha på meg høye hæler, sier Håvik med et smil.

- Jeg er uansett sikker på at det blir en utrolig morsom og bra kveld, legger hun til.

På grunn av stor etterspørsel er det satt opp ekstrakonserter med Highasakite på Terminalen 10. november. Billettene er i salg fra fredag 16. september.

Spilte på alle strengene
26. oktober starter Highasakite på høstturneen og første konserten holdes i Sandefjord. Totalt skal 16 byer besøkes.

- Den første konserten er alltid litt skumlere enn vanlig, men det går seg veldig fort til. Vi har vært i gamet en stund, så vi har opparbeidd oss mye erfaring nå.

Dette er den første turneen til bandet siden pandemien brøt ut i mars 2020.

- Jeg gleder meg veldig, for pandemien var veldig lang. Så det er fint å få gjøre noe fornuftig igjen som å spille for fansen, sier Håvik.

- Vi bestemte oss for å være en del av festivalsommeren først før vi dro på turné. Det er også en god ting, for det gjorde at teamet ble veldig godt kjent og samkjørte. Og vi hadde det veldig gøy, og kjørte litt ekstra på og spilte på alle strengene våre.

De leverte tydeligvis virkelig varene, for Adresseavisen omtalte Highasakite som «Mesterlig!» og at de «leverte et liveshow av de sjeldne» etter en festivalkonsert.

- Det var jeg ikke klar over at de hadde skrevet, så det er nå veldig kjekt å høre.

Ingrid Helene Håvik og Highasakite har fått strålende kritikker for sitt siste albu. Nå drar de på Norgesturne, med dobbelkonsert i Ingrids hjemby Ålesund. (Foto: Jørgen Nordby)

Nytt album
Albumet Mother ble sluppet tidlig i år og i NRK fikk den terningkast fem. Musikkritiker Espen Norge skrev da at "Med «Mother» beviser Highasakite at de i 2022 fremdeles er et av Norges viktigste band."

Musikknyheter.no ved Hogne Bø Pettersen skrev følgende om Mother: "Jeg er også overbevist om at Mother kommer til å avstedkomme et fantastisk visuelt show når det turneres."

Billettene til ekstrakonserten legges ut fredag 16. september kl. 10.00. Ut fra anmeldelser av både plate og konsert, så tyder på det kan bli en veldig fin musikkveld på Terminalen 10. november.