Toldboden åpner igjen med Puben førstAllerede fredag åpnes dørene igjen i Toldboden Pub. Senere åpner også spiserestauranten dørene. Alt med ny eier, ny meny, nytt navn på spiserestauranten, og nye òg gamle gjester. Hva det nye navnet på restauranten blir er fortsatt en godt bevart hemmelighet.

Henrikke Fylling Røder er daglig leder for restauranthuset Toldboden, som vil inneholde en tradisjonell brun pub med alle rettigheter og noen matretter, og spiserestaurant med foreløpig ukjent navn, men som vil mette magene til sine gjester.

(Tekst/foto: Fridgeir Walderhaug)

-Fredag åpner vi dørene til puben, forteller Henrikke Fylling Røder, som er innehaver og daglig leder for restauranthuset som skal drives av den nyetablerte selskapet HR-Restaurantdrift.

-Vil tidligere gjester kjenne seg igjen i puben?

-Jada, det vil de. Vi har freshet opp lokalene, men det skal fortsatt være en typisk brun pub der en kan komme for å slappe av, eller kanskje se på en fotballkamp.

Dessuten har vi er flott uteservering, så vi håper på en skikkelig godværsperiode framover, sier Henrikke.

Mat skal også stå sentralt i det gamle restauranthuset som tidligere huset puben og restaurantkjeden Big Horn Steakhouse. Det skal fortsette. Også med mat i puben.

(Fortsetter under).

Restauranthuset Toldboden har etter manges mening byens fineste uteservering. Nå skal ålesundere og byens gjester snart få nyte god mat og drikke ut og inne.

-Ja, vi skal blant annet servere reker. Er det en liten gjeng på bordet vil de kunne få en stor ”delebolle” med gode reker.

Andre vil kanskje ha fish & chips, nachos eller en burger. Det skal de få i puben, forteller hun, og legger til at restauranthuset har alle rettigheter hva drikke angår.

Henrikke holder imidlertid kortene tett til brystet når det gjelder spisestedet, selve restauranten. For navnet er foreløpig en godt bevart hemmelighet.

-Navnet på spiserestauranten holder vi litt hemmelig enda ja, men vi ser jo presset restaurantene i byen nå opplever, så vi håper å kunne åpne dørene raskt.

-Hva vil en få servert på det nye spisestedet?

-Akkurat det jobber faktisk kjøkkensjefen med. For min del ønsker jeg store gode porsjoner til en pris folk har råd til. Det skal være hverdagsluksus, og gjerne med rein og næringsrik mat, med basis i gode råvarer.

Nå er vi spente på hva kjøkkensjefen kommer med på menyen, og på åpningen av puben på fredag, forteller Henrikke Fylling Røder