1. Miljøvennlige bål
-Husk å kun benytte rent materiale når du lager sankthansbål. Ikke bruk treverk som er impregnert, malt eller behandlet. Gamle møbler har heller ikke noe på sankthansbålet å gjøre. Alt dette får du levert inn på miljøstasjoner. Vi tenker ikke bare på miljøet når vi gir dette rådet, men også alle som oppholder seg i nærheten av bålet. det er ikke hyggelig når det kommer svart røyk som i tillegg lukter vondt.
2. Bestikk og utstyr
Unngå engangsutstyr. Dette gjelder både bestikk og annet. Det er så latt at det blir liggende, eller blåser avgårde. Ta med utstyr hjemmefra som du også tar med tilbake. På den måten unngår man at plast blir liggende i naturen og tilslutt ender i havet.
3. Engangsgriller
Det finnes mange gode alternativer til engangsgrill. Små bøttegriller eller kulegriller er både praktiske og lette å ta med til og fra. Bruker du engangsgrill er det viktig at den ikke blir stående igjen i naturen. Dersom du ser at søppeldunken i et friområde er full, nytter det ikke å sette ting ved siden av. Da blir det dratt utover av vind og dyr. Tar du med noe ut i naturen, ta det også med hjem.