Talenter til storfinale i januar-Dette åpner dører ut i verden for de unge kokkene, sier lærer og lagleder John Kristian Sundklakk ved Borgund Videregående skole som sammen med svært dedikerte elever kan glede seg over finaleplass i Tine Matcup i januar. Først skal det terpes. 

På bildet: Michal Madsen (kokk), Bsrat Desbele Negash (servitør), Donnalyn Ramos (kokk) og lagleder John Kristian Sundklakk.

-Tine Matcup er en svært viktig arena for kokk- servitørelever fra hele landet. I år hadde vi faktisk tre lag i semifinalen der ett gikk videre til finalen. Det er utrolig bra, og elevene leverer, sier lærer og lagleder John Kristian Sundklakk ved Borgund videregående skole.

Åpner dører

-Vi vet av tidligere erfaring at finaleplass her, åpner dører ut i verden, så dette er utrolig spennende, sier han om prosessen for elevene som virkelig har jobbet og stått på langt utover forventet for å komme hit.

-Årets tema er «Slottsmiddag» og første runde bestod av skriftlig innlevering. Her måtte de gjøre research, legge frem beskrivelser av hva de vil servere, gjøre beregninger og skildre fremgangsmåten de ville benytte. Det kom totalt inn over 100 innslag der 30 gikk videre til semifinalen, så det er høyt nivå på finalistene, sier han.

(Fortsetter under)

Her er menyen som har tatt elevene fra Borgund videregående skole helt til finalen i Tine Matcup

Finale

10. januar står de på scenen i Stavanger. To kokker og en servitør. Alle fra Restaurant- og matfaglinjen ved Borgund videregående skole i Ålesund.

-Det er både spennende og gøy, sier Michal Madsen, en av to kokker på laget. Da vi treffer de, er de i full sving med å forberede årets julemiddag på skolen. Når det er over er det tilbake til kjøkkenet hvor det er duket for ekstra trening.

-Det er klart at dette krever ekstra av elevene som har kommet videre, men sånn er det også i den virkelige verden. Dette gir elevene en helt unik innsikt og praktisk erfaring, sier Sundklakk om prosessen med finjustering og prepping frem mot finalen.

-Jeg har sagt til de at bare det å komme til finalen er en stor seier, så fra nå av må de bare gjøre så godt de kan, sier han.

Bypatrioten ønsker finalistene masse lykke til og gleder oss til oppdatering!