Til toppen

Penger å hente for inkluderende idrettslag

Mandag 26. september møter Marco Elsafadi idretten i Ålesund for å snakke om samspill, inkludering og idrettens rolle. Etter foredraget blir det informasjon om støtteordninger. 

Marco Elsafadi er kjent for sitt gode arbeid med barn og unge. 26. september kommer han til Ålesund.

Marco Elsafadi er kjent for sitt gode arbeid med barn og unge. 26. september kommer han til Ålesund.

Forbilde og foredragsholder
Marco Elsafadi er en etterspurt foredragsholder, og i 2014 vant han Mesternes Mester på NRK. På Idrettsgallaen 2006 fikk han prisen som «Årets forbilde» for sitt engasjement for sårbar ungdom.

– Arrangementet er gratis og vi håper at mange trenere, ledere og andre frivillige fra idrettslagene tar turen til Color Line stadion, sier Anne Kristin Bryne, leder i Ålesund idrettsråd i en pressemelding.

Bakgrunnen for seminaret er at Ålesund kommune er tatt med i en ordning som Kulturdepartementet forvalter, som har som mål å inkludere flere barn og unge i idrettsaktiviteter på fritida.

Formålet med tilskuddsordningen er å tilrettelegge slik barn og ungdom som står overfor økonomiske og/eller kulturelle barrierer for deltakelse gis muligheten til å delta i idrett/fysisk aktivitet i et idrettslag.

Anne Kristin Bryne er leder i Ålesund Idrettsråd.

Anne Kristin Bryne er leder i Ålesund Idrettsråd.

Inspirasjon til inkludering
Målgruppen er barn og ungdom med minoritetsbakgrunn og/eller fra familier med vedvarende lavinntekt. Noen må tilrettelegge for denne aktiviteten og det er dem vi ønsker å inspirere på seminaret og med ordningen, sier Anne Kristin Bryne.

Etter seminaret er planen å lyse ut midler som idrettslagene kan søke på for å få med mange flere. Idrettslagene trenger ikke å finne opp nye idrettsaktiviteter, det kan like gjerne handle om inkludering i aktiviteter de allerede har, fortsetter Bryne.

Idrettslag i Ålesund kommune er førsteprioritet når det gjelder påmelding og Idrettsrådet håper at mange tar turen.

– Vi håper idrettslagene i Ålesund blir med. Vi åpner også opp for andre hvis det er plass i lokalet. Første-til-mølla-prinsippet gjelder, så her er det bare å melde seg på, sier Bryne.

Seminaret gratis og i regi av Ålesund idrettsråd i samarbeid med Møre og Romsdal idrettskrets. Interesserte kan melde seg på via idrettskretsen sine hjemmesider.