Til toppen

900.000 Stikk UT!-turer

Til tross for svært dårlig sommervær, ble det registrert nesten 900.000 turer i Møre og Romsdal fylke og Heim kommune i årets Stikk UT!-sesong. 

Ola Fremo, daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og daglig leder i Sunnmøre Friluftsråd Anne Berit Støyva Emblem er fornøyde med årets Stikk UT!-sesong.

Ola Fremo, daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal og daglig leder i Sunnmøre Friluftsråd Anne Berit Støyva Emblem er fornøyde med årets Stikk UT!-sesong.

Over 40.000 har deltatt i årets sesong av den populære trimmen, opplyser Sunnmøre Friluftsråd og Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal som gjerne vil takke innbyggerne for en god sesong!

– I Stikk UT!-sesongen 2022 ser vi at nærturane har vært veldig viktig, forteller Ola Fremo, daglig leder i Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal.

– Vi har satt rekord med flere turer i egen kommune og vi er ekstra stolte over at deltakerne våre har nådd så mange registreringer i en sesong med så mye regn som det har vært i sommer, sier Anne Berit Støyva Emblem, daglig leder i Sunnmøre Friluftsråd. 

Selv om rekordåret 2021 hadde hele 1,2 millionar registreringer så er friluftsrådene like fornøyde med årets resultat. At Stikk UT! får folk ut på tur, selv når det er dårleg vær, er folkehelsearbeid på sitt viktigste, står det i pressemeldingen.

(Fortsetter under) 

Populær Stikk UT! Festival!

I starten av september klaffet alt med 11 dager med sol. Da passet det bra å arrangere tidenes første Stikk UT! Festival. Under festivalen ble det registrert 60.000 turer, som er rekordmange registreringer på litt over ei uke og sammen med sponsorer arrangerte friluftsrådene 15 fellesturer for private og bedrifter i hele fylket.

– Stikk UT! Festivalen har kommet for å bli, slår Støyva Emblem fast.

– Festivalen er en fantastisk måte å feire turglede i fylket vårt på, og det var spesielt kjekt å se hvor mange bedrifter som tok med ansatte ut på tur denne uken, sier Fremo.

Stikk UT! Bedrift, som er et eget arbeidsmiljøtiltak, har i år hatt 5.456 deltakere fordelt på 318 bedrifter i hele fylket. Disse har til sammen registrert 252.266 turer.