Til toppen

Sommerkonserter på Parken Kulturhus

Konsertserien «Sommer i Parken» arrangeres for tredje gang. 

Hans Pareliussen er leder for Parken Kulturhus

Hans Pareliussen er leder for Parken Kulturhus

Parken Kulturhus ligger ikke på latsiden i sommermånedene. De arrangerer seks konserter i løpet av mai og juni. Alle blir avholdt i foajéen, husets intimscene med vinduer ut mot byparken.

Hans Pareliussen, leder for Parken Kulturhus forteller om tanken bak sommerkonsertene:

– Idéen startet under koronatiden: når vi ikke kunne fylle konsertsalen med 500 i publikum, satset vi i stedet på å få til gode intimkonserter med lokalt tilsnitt i foajéen. Det har tidligere vært stille mellom mai og september på Parken, men vi er nå mer bevisste på å programmere denne perioden også.

Man trenger altså ikke reise langt for å få med seg flotte kulturopplevelser i sommer. 

– Mange har ikke lyst til å trekke inn i mørke saler sommerstid, men med de store vindusflatene mot byparken er man på en måte både inne og ute samtidig hos oss – og det blir en helt særegen stemning. Vi har også lyst til å bruke disse konsertene til å vise frem mye av de lokale talentene som er her, eller har en forbindelse til byen.

– Er det noen av konsertene du vil trekke fram spesielt?

– Selv ser jeg spesielt frem til konserten med Marie Løvås 19.05. En ung singer/songwriter opprinnelig fra Skodje med fine tekster og god melodiføring.

I tillegg til konsertserien skal Parken kulturhus også ha Sommeråpent i foajéen i juli. Da åpner de huset og tilbyr hengekøyer, lesestoff, toaletter og andre fasiliteter til byparkens brukere, turister og tilreisende.

Man trenger altså ikke reise langt for å få med seg flotte kulturopplevelser i sommer. 

Sommerprogrammet på Parken Kulturhus: 

Torsdag 05.05
De tre vokalgruppene Mockingbirds, Vokalgruppa Flyt og Forkava er alle fra Ålesundsområdet. De setter stemmen i fokus, og fremfører all musikken a capella.

Fredag 13.05
Amund Maarud kommer med sin dynamiske og intense gitarmusikk. Han har spilt i foajéen to ganger tidligere – sist gang i 2019 som soloartist for fullt hus.

Torsdag 19.05
Sunnmøringen Marie Løvås spiller melodiøs og upolert visepop. Hun ga ut debutalbumet «Natta ser det som ingen ser» i 2020, og låtene hennes roterer jevnlig på radio. I denne konserten tar hun med gitarist Johannes Nøkling Aasgaard.

Lørdag 04.06
Gitarist og vokalist Christian Winther spiller låter fra debutalbumet «The Clearing». Han har en særegen, utforskende stil som har «tråder til Nick Drake, brasiliansk bossa og post-rockens Chicago-scene» ifølge Morgenbladet.

Fredag 10.06
Den sunnmørske jazzpianisten Norvald Dahl og den internasjonalt kjente spanske saksofonisten Kike Perdomo spiller sine egne låter med inspirasjon fra bl.a. Herbie Hancock og Wayne Shorter. Denne konserten arrangeres i samarbeid med Jazzsirkelen.

Lørdag 25.06
Konsertserien avsluttes med Live Hanken fra Ålesund, en 19 år gammel låtskriver og artist som raskt har skapt seg et navn både her og i Oslo. Hun har med seg den unge pianisten Vetle Nærø. Senere i sommer står Live på en større scene som en av headlinerne på Jugendfest!

Gå inn på Bypatriotens Kulturkalender for flere detaljer om konsertene. Der finner du også lenker til billettkjøp.

Marie Løvås spiller 19. mai

Marie Løvås spiller 19. mai

Jazzduoen Norvald Dahl og Kike Perdomo.

Jazzduoen Norvald Dahl og Kike Perdomo.