Bokseklubben klar for NMI helga er Ålesund bokseklubb vertskap for Norgesmesterskapet i boksing for juniorer og seniorer. Nå går det bokstaveligtalt slag i slag for klubbens medlemmer til over helga.

Av Fridgeir Walderhaug

Det vokser og gror i Ålesund bokseklubb. Den NM-klare klubben har over 25 aktive barn i tillegg til en rekke juniorer og seniorer som utmerker seg . Elleve utøvere er påmeldt til NM fra arrangørklubben selv.

-Vi føler nå at vi er i rute, så dette blir moro, sier leder i Ålesund bokseklubb, Rune Forberg.

Midt i forberedelsene til eget NM er den aktive klubben også med på dugnadsprosjekter andre plasser, men Forberg er overbevist om at de skal komme i havn.

-Ja, det gjør vi. Torsdag skal vi rigge ned bokseringen vår i treningshallen i Fremmerholen, før den fraktes til Fagerlihallen og settes opp der.

I hallen vil den bli sentrert, og vi vil prøve å lage en fin og intim setting for publikum.

-Tror du det kommer mange for å se NM?

-Jeg håper det. Vi har plass til mange hundre, og billettene ligger ute på Tikkio, forteller han.

Den 85 år gamle Ålesund bokseklubb er en klubb i vekst, noe vårt besøk i februar viste tydelig.

Over 25 barn er aktive i klubben, i tillegg til juniorer og seniorer.

(Fortsetter under).

Rune Forberg og resten av klubben gleder seg til å være verter når landets fremste boksere kommer til NM i Fagerlihallen denne helga.

-Det hele starter fredag kveld klokken 19.00. Da blir det kvartfinaler fra 20.00 til 22.00. Lørdagen fortsetter vi med semifinaler og noen finaler for å rekke over alt.

Den store dagen blir søndag da finalene går.

Da blir det også en markering med ordfører eller stedfortreder i hallen, og vi skal ha to av barna i gruppa vår i ringen for en oppvisningskamp.

-Et stort løft for en klubb som dere?

-Ja, det har meldt seg over 55 på dugnad, i tillegg til oss andre, så det er mange i sving. Men det er stort. For vi har jo ikke hatt noen store stevner siden 80-tallet, så nå gleder vi oss, forteller Rune Forberg, som også får gjester under NM.

-Vi får besøk av representanter fra de danske og svenske bokseforbundene, i tillegg til dommere og folk fra eget forbund her i Norge.

-Men hva med Ålesund bokseklubb? Skal dere bare arrangere, eller er det med aktive?

-Vi har faktisk rekord i antall påmeldte utøvere fra egen klubb. Hele elleve stykker skal være med, både juniorer og seniorer, og flere av dem kan ganske sikkert hevde seg godt. Både fra juniorbokserne og seniorene.

Nå gleder vi oss til å fylle hallen med landets beste boksere, og at kongepokalen skal deles ut, sier han.