Til toppen

\ loading=

Skal bli størst mellom Bergen og Trondheim

Denne sommeren ferdigstilles det store prosjektet hos Quality Hotel Waterfront som når det er ferdig vil gi totalt 248 rom. Tre etasjer med det som før var kontorer er nå revet og skal gjøres om til 53 nye rom. Bli med på omvisning.

Hotelldirektør Aina Aalen Bjerkvik og Nils Eirik Wenaas fra Wenaas Eftf AS viser stolt frem det første av totalt 53 nye rom. – Mange av de nye rommene blir av stor størrelse som familierom og rom for lengre opphold med egen kjøkkenkrok, forteller Aina. 

– I dag fikk vi nyss i at der kanskje er et hotell som har ett rom mer, men det skal vi sannelig gjøre noe med før vi åpner, ler direktør Aina Aalen Bjerkvik som gjerne vil åpne dørene med tittelen “størst”.

Vi er invitert med på omvisning rundt om på byggeprosjektet i de tre etasjene, og det er uten tvil stolte byggherrer,
leverandører, prosjektledere og arbeidere som gleder seg over å endelig begynne å se resultater.

– Vi legger ikke skjul på at vi er heldige som har Choice som leietakere, noe som gjør et så stort prosjekt mulig, men vi måtte jammen gjøre en stor jobb med både prosjektering og prising, før vi turte å nærme oss Stordalen med ideen, sier Nils Erik Wenaas med glimt i øyet, glad for prosjektet ble en realitet. Med seg på laget har han hatt lokale krefter i Geir Rødseth fra Peab K Nordang AS og Terje Haugland fra Caverion AS.

Fra venstre: Terje Haugland fra Caverion AS, byggherre Nils Erik Wenaas, og Geir Rødseth fra Peab K Nordang AS.

Naturlig å fortsette samarbeidet.

– Det var helt naturlig å koble på de som også var med på første byggetrinn den gangen da hotellet ble bygget, foklarer han.

Et initiativ som ble møtt med stor entusiasme. – Det er ikke ofte man møter en byggherre med ei innstilling som Wenaas, skyter Rødseth inn fra sidelinjen og forklarer.

– Han begynte nemlig det første møtet med: – Hva kan vi få til her, hva er mulig? Forklarer han om det som ble startskuddet for den store ombyggingen. – Det er klart at med ei innstilling som det, så flyter også idéene, legger han til.

– Nå håper vi på en fantastisk sommer og høst med fullt hus og aktivitet her i Ålesund, sier direktør Aina Aalen Bjerkvik ved Quality Hotel Waterfront.

Tror på en svært bra sommer.

Med på runden er også en svært spent og glad hotelldirektør. For det å få 52 nye rom er ikke et lite løft.

– Dette er veldig stort for oss. Jeg har ikke budsjettert med de rommene i år, så alt her blir ren bonus, sier hun og legger til at hun selvfølgelig håper på en sommer med strålende vær.

– Vi vet at folk gjerne reiser på tur i Norge og har lyst å besøke Ålesund, men da må vi også få en snillere sommer værmessig enn vi hadde i fjor. Med øsende regn i ett sett gikk belegget ned med hele 30 prosent, men vi har stort håp for 2023. Beleggmessig ser det allerede veldig bra ut, så vi er full i optimisme og gleder oss til åpningen som vi planlegger allerede i juli!

Se flere bilder:

– Dette er et helt unikt og veldig spennende prosjekt som med kløkt binder sammen både et gammelt jugendhus, det gamle pakkhuset og moderne bygg i et kvartal. Det hele skal smelte sammen og bli til ett produkt, forteller Geir Rødseth fra Peab K Nordang AS som er totalentreprenør på prosjektet.

 

– Jeg synes det er utrolig kjekt å få være med på dette prosjektet, og jeg storkoser meg, sier Jacob Giske som er lærling og har ett år igjen før han kan ta fagbrev som tømrer.

 

Flere av rommene er utstyrt med egen kjøkkenkrok. – Vi har valgt smarte løsninger der vi senere kan bytte ut enkeltstående komponenter i stedet for å måtte pusse opp hele rommet, forklarer Bjerkvik.
Ombyggingen utføres av Peab K. Nordang AS i en totalentreprise, med Caverion AS som total teknisk entreprenør. Begge aktørene var også med når kvartalet ble bygd i 2009-2012. Sporstøl Arkitekter AS er arkitekt og ansvarlig søker. Xpro AS bistår byggherre som prosjektleder i prosjektet, og var også en sterk bidragsyter i gjenbruksprosjektet. Utvidelsen ble planlagt i samspill med disse fire aktørene, samt huseier og Nordic Choice. Total prosjektkostnad inklusive innredning er på ca. 60-65 mnok.

 

Quality Hotel Waterfront, beliggende på Sørsida, åpnet dørene sommeren 2011. Nå er de klar for neste og større steg!

 

Rommene får litt av en utsikt og det kremtes forsiktig i krokene om muligheten for at noen snart tør å ta den store debatten om at cruiseskipene i fremtiden kanskje bør flyttes til en annen og kanskje litt mindre solrik del av Ålesund sentrum.
– Vi er svært stolte av dette prosjektet og har lagt mye tid, økonomi og energi i å tenke bærekraft underveis. Alle de tre etasjene der vi hadde kontorer tidligere ble plukket ned bit for bit og fraktet til Molde på lager og skal brukes på nytt, forteller Nils Erik Wenaas.

 

Det jobbes i ett sett for å nå deadline og åpning i juli!
– Du må få med de tøffe detaljene, skyter direktøren inn, og en Bypatriot er ikke vanskelig å be.