Til toppen

Samfunn

Annonse:
Annonse:

Ny prosjektleder for Bypakke Ålesund

Bypakke Ålesund er et av de største samferdselsprosjektene i kommunen noensinne. Nå er ny prosjektleder på plass. Erlend Aune er nyansatt leder for de prosjektene som Møre og Romsdal fylkeskommune har byggherrens ansvar for og han ser frem til å bidra.

Les mer

60 prosjekter får 2,55 millioner

Ikke mindre enn 60 prosjekter som gjør Ålesund til en bedre kommune å leve i, får støtte fra Stiftelsen Kjell Holm denne våren. Til sammen har stiftelsen gitt prosjektstøtte for 2,55 millioner kroner i vårens tildelingsrunde. Her ser du hele listen.

Les mer

Toppet årets høydepunkt med totalt 14 medaljer!

– Dette er ikke bare et stevne, men årets høydepunkt for hele gruppen, forteller daglig leder i AaSLK Sture Fladmark som er svært imponert over svømmerne som kom hjem fra Trondheim med fantastiske 14 medaljer og mange vel gjennomførte heat.

Les mer

Bli med på Barnas Byvandring

Lørdag 16. mars er vi klare med ei ny utgave av Barnas Byvandring og denne gangen skal vi lære mer om både by fisk! Vandringen er snart fullsatt, så husk å ta ut billett om du vil være med.

Les mer

The North West med sosial bærekraft i fokus

De siste ti årene har depresjon og angst blant unge i Norge doblet seg. Frivilligheten går ned. Fattigdom og utfordringer knyttet til utenforskap øker i et alarmerende tempo. Pilene peker rett og slett i gal retning, skriver arrangørene av The North West som inviterer til “Brobyggere” 27.-30. april i Ålesund.

Les mer

Tar kjempeløft for folkehelse og lekeplasser

Det betales ikke ut bonuser i SpareBank 1 SMN. I stedet for lanseres helt nye støtteordninger knyttet til samfunnsutbytte, som i år har rekordstor avsetning på 1 milliard kroner. – Overskuddet skal gå tilbake til bankens største eier, som er folk i lokalsamfunnet vårt, sier Regionbanksjef Marita Løvik Stadsnes i Sparebank1 SMN som håper på mange søknader før fristen går ut 15. april.

Les mer

Fortsatt lang vei å gå for likestilling

Kjønnsbalansen i fylket står mer eller mindre på stedet hvil. Det viser ferske tall fra SSB. I 2022 tjente menn i Møre og Romsdal i gjennomsnitt nær 200 000 kroner mer per år enn kvinner. Ingunn Bekken Sjåholm, plansjef, og Paul Magne Eidhammer, fagsjef, i fylkeskommunen skulle ønske likestillingen hadde kommet lengre.

Les mer

Tre om bærekraft, omstilling, klima og sånt…

I dag var gode krefter samlet til nok en konferanse om bærekraft. Men hva betyr ordet egentlig, og nytter det med stadig flere konferanser om temaet? Ja, det nytter, og alle kan gjøre litt, var det unisone svaret hos flere av deltakerne som vi fikk huket i kaffepausen. Les mer om hva de har å si.

Les mer

Her er teamet som lager Ålesund Gatefestival!

– Vi kan garantere at det blir både paller, kultur og ukultur, og at vi skal bevege oss i byrommet på en annen måte enn folk kanskje er vant til når de først hører ordet festival. Vi er allerede godt i gang med programmeringen av det som blir verdens første utgave av den nye festivalen i Ålesund 15.-17. august, sier Trine Klemetsen i Bypatrioten som har fått med seg det hun kaller et stjerneteam av engasjerte prosjektledere.

Les mer

Ålesund kommune med overskudd for 2023

– Vi er en kommune i stor omstilling. Spesielt gjelder det innen helse og omsorg. Selv om tallene viser at vi er på rett vei kan vi ikke senke skuldrene, sier kommunedirektør Jon Steven Hasseldal i Ålesund kommune etter at de foreløpige tallene for 2023 viser overskudd i regnskapet.

Les mer

Oppfordrer kvinner til å ta grep om økonomi

– Mangel på økonomisk likestilling er et problem ikke bare for den enkelte, men også for oss som samfunn, sier banksjef Aage Ellingsund Christensen i Nordea som inviterer kvinner til egen økonomikveld med eksperter 7. mars.

Les mer

Gjenåpner fornyet samling på Jugendstilsenteret

Jugendstilsenterets samling har vokst mye de seneste årene, takket være generøse donasjoner og innkjøp. Nå inviteres publikum inn i en fornyet basisutstilling som fyller flere rom enn tidligere. Bli med på kveldsåpent museum med gratis inngang.

Les mer

Fremad marsj – det er søknadstid!

Det lyder overskriften inne på nettsidene til Stiftelsen Kjell Holm som minner alle om søknadsfrist 1. mars og ber alle med spennende prosjekter om å legge inn søknad om støtte!

Les mer