Til toppen

Samfunn

Annonse:
Annonse:

Ting å gjøre i vinterferien i Ålesund

Gjett om vi gleder oss til årets vinterferie. Vi har tatt runden for å undersøke hva som skjer, når det skjer og hvor det skjer. Her får du noen av våre beste tips til opplevelser og ting å gjøre i Ålesund by!

Les mer

Økonomisk kvinnedag på Løvenvold

Tidligere arrangement har vært en braksuksess og torsdag 7. mars, dagen før selve kvinnedagen, ruller banken ut den røde løperen på Løvenvold Theater og inviterer til ny runde av #huninvesterer.

Les mer

Akademiet starter ungdomsskole i Ålesund

Akademiet har allerede lang erfaring med drift av grunnskoler i flere byer i Norge. Nå starter de opp egen ungdomsskole også i Ålesund. – Et positivt tilskudd til skolemangfoldet i Sunnmørsregionen, sier daglig leder Jan Ove Otterlei, om tilbudet som planlegges med oppstart allerede til høsten. 

Les mer

Veien videre for byrommene

I fjor startet Ålesund kommune prosessen som skal utvikle og fornye byrommene Harald Torsviks plass, Korsatunellen og St. Olavs plass. Nå er forprosjekt-rapporten levert, og i den anledning inviterer de til åpent folkemøte for byens innbyggere.

Les mer

Ytre Kunstfagskole stiller ut på Alnes

– Kunst og samfunn har alltid gått hånd i hånd, og som kunststudenter er det essensielt å ha en arena hvor vi kan uttrykke oss. Vi gleder oss til utstillingsåpning 16. februar på Alnes fyr og opplevelsessenter, sier Pil Ulheim fra kuratorgruppen ved Ytre Kunstfagskole.

Les mer

Blond musikal fra dyktige elever

I tre dager blir det drama, sjalusi, karrierejag, frieri, mord, rettssak og kjærlighet på Parken kulturhus. Rundt hundre elever fra Ålesund videregående skal i sving. Se vår store bildeserie nederst i saken.

Les mer

Devoldbygget blir skatehall

– Sørsida Utvikling jobber for å tilrettelegge plasser og steder som unge i Ålesund kan være med på å utvikle selv og skating passer godt inn i planene for Kulturhavna, sier daglig leder Peter Wahl Hareide som har fått med seg Rulleforeningen til sentrum og Devoldbygget.

Les mer

Fredrik Græsvik til Ålesund Bibliotek

Onsdag 21. februar kl. 18.00 kan du høre Fredrik Græsvik med foredraget “Evig krig” på Ålesund bibliotek.

Les mer

– Usikkerhet kan gi bråbrems for bypakken.

-Jeg skjønner at posisjonen har behov for å svare ut løftet til sine velgere, men det å strupe finansieringen av bypakken slik de nå foreslår skaper stor usikkerhet om vedtatte prosjekt faktisk blir fullført. Det sier Tore Johan Øvstebø (KrF) etter forrige ukes formannskapsmøte der styrende partier, for å unngå planlagt prisjustering, heller vil se på muligheten for å plukke ut enkeltprosjekter. Les mer:

Les mer

Sørsida Utvikling søker prosjektleder!

Sørsideplanen, som ble vedtatt i 2015, skal bidra til å styrke Ålesund som regionby med utvikling av en ny bydel midt i byen. Her skal det på plass flere hundre boliger, næringsbygg og en tydelig kultursatsing med Kulturhavna. Nå søker de etter prosjektleder.

Les mer

Ekstremværet “Ingunn” på vei

I forbindelse med det varslede ekstremværet som har fått navnet “Ingunn” som er ventet å treffe kysten av Møre og Romsdal i løpet av onsdag er der kommet viktig informasjon fra både Ålesund kommune og fylkeskommunen.

Les mer

– Jeg føler meg ekstremt heldig!

Vi møter henne utenfor personalinngangen ved Nationaltheatret bare timer før premiéren på komedien og klassikeren “Karusell”. Lite vet publikum, som straks er på vei, om dramatikken som utspant seg på prøvene onsdag og som kunne stoppet det hele. Men det skal mer til enn et nesten avrevet leddbånd til for å stoppe skuespiller Henriette Marø (35) fra å levere.

Les mer

Skal dele ut to millioner til 40 talenter

(Annonse) Helt siden 2003 har SpareBank 1 SMN delt ut egne talentstipend. Mer enn 500 unge talenter har siden den gang mottatt over femten millioner kroner. Nå er det åpnet for søknader i 2024, og regionbanksjefen gleder seg til å se resultatet.

Les mer

Medianatt på Akademiet

(Annonsørinnhold) Nattfotografering, Red Bull, rangling og redigering. Medianatt på Akademiet er et av skoleårets høydepunkt. – Et veldig kjekt opplegg der vi lærer mye nytt og blir enda bedre kjent med medelever og lærere, sier Julia og Johanne.

Les mer

Et viktig stykke fra de unge til de voksne

– Vi har mye på hjertet. Selv om vi kanskje ikke alltid har kontroll over følelsene våre, er det på tide de voksne lytter til oss, sier Anna Eidem Falkevik (14). Hun er av seks håndplukkede skuespillere fra Jugendteatret som sammen med Teatret Vårt spør: – Er mikrofonen min på?

Les mer

SIF/ Hessa med pilot på aktivitetstransport

Den nye idrettsshallen i Osane skal stå ferdig i mai 2025. Frem til da må håndballspillerne fra Hessaøya reise mange mil hver uke for å trene. For å avlaste både foreldrene og trafikken over Hellebroa har klubben nå fått hjelp av teknologibedriften Nimmo som utvikler en tjeneste som frakter barn til og fra fritidsaktiviteter. Les mer:

Les mer

Veileder for bruk av KI i undervisning

Skolene og elevene i Møre og Romsdal har nå fått en veileder for hvordan de skal bruke og forholde seg til kunstig intelligens (KI) som verktøy i undervisningen. – Vi har vært for opptatt sluttproduktet og ikke veien dit, sier ansatte ved Kompetanse- og næringsavdelingen i Møre og Romsdal fylkeskommune. De mener teknologien vil snu opp ned på hele tenkemåten rundt hvordan vi lærer.

Les mer