Reddet julestemningen på Sankten-Jeg var ikke klar over hvor omfattende og dyrt det var for oss som liten butikk å skulle drifte den tradisjonsrike nissen, sier Vibeke Breivik Giskeødegård som tok over Vic Thunem i april i år.

-Vi er kjempeglade for å kunne bidra til julestemning på Sankten, sier Silje Voldsund Ødegård og Anette Hunvik Svoren fra Sparebank 1 SMN sammen med representanter fra Caverion og Bypatrioten.

I frykt for at den store julenissen ikke skulle komme opp på veggen, sendte hun i forrige uke en mail til Bypatrioten. - Kan dere hjelpe på et vis? Denne utgiften klarer vi ikke alene, lød henvendelsen.

-Hva? Ikke nisse på Sankten? Her er det bare å trykke på alle knapper, vi har en situasjon som krever umiddelbar reaksjon!

Her var det bare å finne nødnummeret til gode samarbeidspartnere og ja-bedrifter. Det tok ikke lang tid. Heldigvis. Noen telefoner senere var faren avblåst.

Takket være spons fra Caverion, Sparebank 1 SMN og Bypatrioten, var summen på plass innen kort tid og i morgentimene i dag kunne intetanende forbispaserende glede seg over at arbeidet med å henge opp nissen var i gang, og ja, det er lys i absolutt alle pærene!

-For ei julegave. Nå er den på plass, sier Vibeke Breivik Giskeødegård. Her sammen med butikksjef Yngve Hafsfjord

-Dette var en fantastisk overraskelse og julegave, sa en jublende glad Vibeke som sammen med butikksjef Yngve Hafsfjord kunne få med seg ståheien på fortauskanten. -For ei dugnadsånd. Julestemningen på Sankten er reddet!

Harald Grytten om julenissen:

-Jeg er sannelig ikke helt sikker, men den må ha kommet opp en gang tidlig etter krigen og har vært et sikkert juletegn siden!

-Når den nissen kom på veggen, var julen ubønnhørlig kommet til byen. Så var der jo alltid en og annen som, selv om den kom opp først i desember, ropte at det var aaaalt for tidlig. Nå er den oppe i november. Det er veil ikke lenge til det er jul heile året, hauker han.

Julenissen er på plass på St. Olavsplass i Ålesund sentrum

Caverion er en av flere sporty bedrifter som bidro på spleiselaget.

Det er ikke bare bare å montere nissen som skal ha både strøm og nye pærer!