Positiv utvikling for KLMDet har blitt både opp og nedturer for KLM etter satsingen på Vigra i 2013, men nå ser ruten til Amsterdam ut til å ha en positiv utvikling. Akkurat det som må til for at tilbudet skal kunne økes ytterligere.

Key Account Manager, Reidar Thorstensen er glad for den positive økningen. Nå håper han at man får løftet med ytterligere avganger fra Vigra.

-Det er målet. I dag kjører vi en avgang vinterhalvåret og der vil vi gjerne opp på to daglige avganger, som vi ligger på om sommeren. Da vil vi kunne gi et enda bedre tilbud, ikke bare til de som skal til Amsterdam, men også til de som skal videre ut verden, forteller Key Account Manager, Reidar Thorstensen som jobber tett med næringslivet på Sunnmøre for å lykkes.

-Vi er helt avhengige av at næringslivet benytter våre ruter. Det ser vi resultatet av nå, og det er hyggelig å se at fiskeribransjen er en av de som seiler opp med solid økning. Det tyder på at det er en bransje i stadig vekst. Det er også hyggelig å se at trafikken inn til Ålesund har en fin vekst. Det betyr jo at vi i tillegg tar folk inn til Ålesundregionen og tilfører aktivitet, sier han. Flere besøkende til regionen er positivt for ruten i sin helhet, og vi ser at fyllingsgraden på flyene til og fra Ålesund er på bedringens vei.

(Fortsetter under)

KLM fra Vigra til Amsterdam og videre ut i verden.

Opptatt av miljø
 
-Man kan ikke drive i denne bransjen i dag og ikke være opptatt av klima. Det å tenke klima og bærekraft har lenge vært en del av vårt DNA, sier han og løfter frem at KLM i 2019, nok en gang, nådde toppen som verdens mest bærekraftige flyselskap. Air France KLM har forpliktet seg til FNs bærekraftmål. 67% av de drøyt 3900 underleverandørene våre har også signert en CSR charter som en del av samarbeidet vi har med dem, forteller Thorstensen og forklarer videre.
 
-Det handler om helhet, ikke bare direkte utslipp. Vi måles på alt mulig som miljø, fornuftig drift, arbeidsmiljø, sikkerhet og sosiale prosjekter. Viktige stikkord her er; reuse, reduce, recycle, og recover. En del av vårt bærekraftinitiativ. Det er et bredt spekter. Vi går langt i å oppfordre våre kunder til å tenke seg om. Vi flyr alt for mye, det er bare fakta det. Så vi spør; må du ta denne flyreisen? Kan du i stedet løse møtet med videokonferanse? Vi må alle ta ansvarlige valg, men enn så lenge så er vi også avhengige av å kunne reise med fly og da er det greit å vite at vi faktisk gjør vårt for at ditt avtrykk skal bli så lite som overhodet mulig, sier han.