Oppdag Volsdalen kirkehageI skråningen mellom kirka og skolen i Volsdalen, med Nørvegata rett nedenfor, har det bokstavlig talt vokst opp en oase av en hage. Volsdalen kirkehage er realisert, klar til bruk for alle.

Av Fridgeir Walderhaug

Linda Strømmen og Merete Wiig fra Sparebanken Møre kom på besøk med symbolsjekk på 50.000 kroner til Volsdalen kirkehage.

Har du kommet inn i den vestlige delen av Nørvegata har det som nå har blitt til Volsdalen kirkehage bare vært ei normal skråning for de fleste. Rett oppfor parkeringsplassen.

Og for de som besøker kirka, eller skolen, har den til dels gjengrodde skråningen blitt oversett av de aller fleste.

Nå har det endret seg, takket være ildsjeler både fra kirken og frivillige.

-Tankene om kirkehagen kom høsten 2019, men pandemien satte jo en stopper for det meste. Også det å kunne nå ut til frivilligheten, men nå er Volsdalen kirkehage en realitet og skal utvikles, sier Henriette Bryn i Volsdalen menighet.

Tretten elever fra elevrådet hadde også tatt turen til Volsdalen kirkehage, for den er også ment for dem.

I hagen var det også kommet opp flere benkebord fra Prisonmade, med kjeks, kaffe, kaker og saft til en aldri så liten feiring.

For Henriette Bryn og elevrådet fikk besøk av Linda Strømmen og Merete Wiig, to av banksjefene i Sparebanken Møre. Og når de to kommer på besøk er det som regel grunn til å feire.

-Volsdalen kirkehage blir en møteplass for alle, der en kan komme og skape aktivitet sammen, basert på frivillighet. Det ville vi støtte, og samtidig takke alle som bruker fritiden sin på å lage til ting som dette, sier Linda Strømmen.

(Fortsetter under).

Elevrådet ved Volsdalen skole tok også turen innom kirkehagen, som ligger på nabotomta til skolen. Og hagen skal elevene ved skolen benytte mye, sier lærer Marit Høgset.

De to banksjefene hadde med seg en symbolsjekk på 50.000 kroner som Henriette Bryn mottok på vegne av interesseorganisasjonen Volsdalen kirkehage.

-Dette er penger som kommer veldig godt med til benker og bord i kirkehagen.

Nå er det også en flott sti opp fra Nørvegata, slik at naboene kan ta i bruk hagen, sier Henriette Bryn, og inviterer til dyrking.

-En hage blir aldri ferdig, vet du. Hit kan folk komme og dyrke det de måtte ønske, slappe av på benker og bidra. For om noen vil dyrke ting så er det bare å ta kontakt med kirkekontoret, sier hun.

Og nettopp det har elevene ved skolen tenkt å benytte seg av.

-Hva synes dere om hagen, spør vi.

-Den ble veldig fin, sa de tretten tillitsvalgte for 265 elever ved Volsdalen skole.

-Vi vil være her og slappe av, sa en.

-Vi får lov å klatre i trær her, sa en annen.

(Fortsetter under).

Henriette Bryn i Volsdalen menighet snakker med elevrådet om Volsdalen kirkehage.

Lærer Marit Høgset avslørte at det fra skolens side ligger konkrete planer for bruk av kirkehagen.

-Det er flere planer. Blant annet skal 5.klassetrinn sette poteter vi kan bruke i timene. Det er også snakk om biehotell og fuglekasser, for det er kjekt med et slikt sted, sier hun.

-Mye av æren for denne hagen skal Karen Boen ha, sier Henriette Bryn.

-Det var Karen som var pådriveren, og som startet å dyrke ting i hagen. Dessverre gikk Karen bort nå nylig. Hun plantet ting hun visste hun ikke kom til å få se vokse opp. Så kirkehagen skal hun ha stor ære for, sier hun.

Nå er våren her, det samme er plantekassene og Volsdalen kirkehage. Dermed er det bare å begynne å tenke på å dyrke nytteplanter, prydplanter, klatre i trær eller bare kose seg på en av benkene.