Til toppen

NTNU-studenten Maria vant tur til NASA

-Jeg føler jeg bare svever, sier Maria Furmyr som er student ved NTNU i Ålesund. Hun og fem andre kvinnelige studenter har vunnet en drømmetur til USA og NASA.

23 år gamle Maria Furmyr er student ved NTNU i Ålesund. Nå har hun og fem andre kvinnelige studenter vunnet en drømmetur til NASA sitt senter i Houston Texas.

23 år gamle Maria Furmyr er student ved NTNU i Ålesund. Nå har hun og fem andre kvinnelige studenter vunnet en drømmetur til NASA sitt senter i Houston Texas.

Å sveve i verdensrommet får hun nok ikke, men nesten. For Maria og de fem andre studentene har vunnet en drømmetur til NASA sitt Johnson Space Center i Houston Texas.

Senteret er spesielt kjent som stedet der romfergene landet, kontrollsenter og opplæring av blant annet astronauter.

-Jeg håper å få snakke med astronauter, sier Maria. 23-åringen studerer automasjonsteknikk ved NTNU og er lidenskapelig opptatt av verdensrommet.

Ja til og med noen drømmer om å få jobbe for den amerikanske romfartsorganisasjonen har hun.

-Jeg har lekt litt med den tanken, så dette er jo absolutt et skritt nærmere drømmen, sier Maria.

(Fortsetter under).

F.v.: Elin Ous, rådgiver, NHO Møre og Romsdal, Maria Furmyr, Instituttleder Anniken Karlsen (IIR).  – Dette er virkelig grunn til å feire. Maria har gjort en formidabel jobb ved å bruke kunnskapen hun har lært til å finne mulig løsning på et problem mange sliter med, både på jobb, skole og ellers i hverdagen, sier instituttleder Anniken Karlsen. Foto: Sissel Basso/NTNU.

F.v.: Elin Ous, rådgiver, NHO Møre og Romsdal, Maria Furmyr, Instituttleder Anniken Karlsen (IIR). – Dette er virkelig grunn til å feire. Maria har gjort en formidabel jobb ved å bruke kunnskapen hun har lært til å finne mulig løsning på et problem mange sliter med, både på jobb, skole og ellers i hverdagen, sier instituttleder Anniken Karlsen. Foto: Sissel Basso/NTNU.

Det er NHO og NITO som betaler alle kostnadene ved reisen til de seks studentene, og konkurransen har hatt som mål å inspirere flere jenter og kvinner til å velge teknologi- eller realfagsutdanning.

Studentene skulle lage en video der man sier eller viser svaret på følgende oppgave: «Hvilke samfunnsutfordringer vil du løse med teknologi, og hvordan går du fram».

Maria valgte et tema innen psykisk helse.

Her kan du se filmen til Maria (Inne på siden må du klikke på pilen til høyre i bildet av henne for å se filmen).

-Teknologi er så spennende, behovet bare øker for ingeniører innen automatisering og robotikk sier Maria, som i tillegg til å dra til Houston også skal holde et foredrag for jenter i ungdomsskolen, noe alle de seks vinnerne skal gjøre.