Nissene kommer – i aprilNeida, de har ikke sett feil på kalenderen.

Nissetreff
Selv om det er leeeenge igjen til desember kan du risikere å møte på flere nisser i full mundur i Ålesund denne helga. Styret i Det norske julenisselauget skal ha arbeidsmøte – og det har de selvsagt lagt til den fineste byen på den nordlige halvkule.

– Nissing er seriøse greier og vi må være best mulig forberedt til julen setter inn. Vi har både nisselandsmøte, internasjonale nissekongresser og nisse-OL i løpet av et år, så det er mye planlegging.

Det sier Richard von Løwensprung, vår egen ålesundsnisse, som har tatt på seg  være vertskap for styret i nisselauget når de kommer til byen til helga.

– Vi skal selvfølgelig ut å møte barna i Ålesund sentrum helga og det er veldig kjekt hvis det kommer mange barn og hilser på, sier ålesundsnissen.


Lager julelenke
Lørdag mellom 14 og 16 er det åpent nissehus på Fellesverket Dragen. Da oppfordrer nissene barn til å komme og levere sitt eget ønske på en farget papirbit på 2 x 20 cm. Lappene som kommer inn skal limes sammen og brukes til å lage en flott julelenke.

– Med det er viktig at ønskene ikke er urealistiske, som at AaFK skal vinne serien eller lignende, gliser Løwensprung.  

Dykkershow
På søndag forflytter nissene seg til Atlanterhavsparken der de skal se på dykkershowet i den store tanken klokka 13. Der vi nissene gjerne høre om barna har avslørt hvem som er nisse hjemme hos dem.

– Skriv gjerne en hemmelig beskjed, så skal vi hjelpe til med å beskytte nissens identitet, sier ålesundsnissen.

 Så hvis du vil ha en smak av jul på forskudd/etterskudd er altså Ålesund den rette plassen å få godstemning.