Moa Svømmehall midlertidig stengtSvømmehallen holder stengt fra og med 1. august. - Det er etterlengtet vedlikehold og store tekniske oppgraderingen som skal skje, og forhåpentligvis kan vi åpne et oppgradert bad den 7. oktober, sier driftsleder Endre Helgå.

Foto Geir Bjørndal Srisoi

Han legger også til at datoen for gjenåpning forutsetter at det ikke dukker opp uventede hendelser eller problemstillinger underveis.

– Dette er et stort prosjekt og derfor krever det at vi må holde stengt såpass lenge for å rekke å gjøre alt, sier Helgå.

– Vi håper å åpne dørene 7.oktober og håper samtidig på tålmodighet fra alle badeglade. Sammen kan vi også glede oss over et oppgradert bad.

Skal bli bedre kvalitet på anlegget

Det som skal gjennomføres på Moa svømmehall er en kombinasjon av ENØK-tiltak, og andre sårt tiltrengte tiltak.  Det forteller Øyvind Osvold i Ålesund kommunale eiendom.

– Det er mye som skal skje på relativt kort tid, og mye logistikk som må stemme. Blant tiltakene er utskifting av all belysning, himlinger, renovering av stålkonstruksjonen og ny ventilasjon. Vi skal skifte ut vannbehandlingsautomatikken og ellers flisarbeid, både i bassengområdene og i garderoben, sier han.

Moa svømmehall skal etter planen åpne igjen 7. oktober 2019.