I det vi tropper opp i lokalene står hun i full opplæring av kjøkkensjefen. De er et lite team så det er viktig at alle kan bidra og dekke over for hverandre.
-Vi er avhengige av å være flere som kan det, sånn at gjestene får full oppmerksomhet når de er her, sier hun. Det er som oftest kjøkkensjef Ole Christian Skogen som står for pratingen.
-Når gjestene kommer får de velkomstdrikk mens vi forteller mer om den fantastiske råvaren som klippfisken er, sier han.
Lunsjopplevelsen tar en time og når man forlater lokalet kan man forhåpentligvis skilte med kunnskap om både klippfisknæringen og ulike retter. På bordet serveres en klippfisktapas med ulike småretter.
(Fortsetter under)
-Det er nok til at du blir mett, men det skal også være inspirasjon til at du kan gå i gang hjemme på kjøkkenet, forteller Cecil om steinfatet som inneholder alt fra fiskesuppe til fish & chips og klippfiskboller.
Før vi vet ordet av det sitter vi samlet rundt bordet. For en matprat. Å smake er en selvfølge.
-Kjenner du noe spesielt med remuladen?
Kjøkkensjefen er spent på hva vi tenker om det som garantert er hjemmelaget tilbehør dandert i en lekker liten topp.
-Den er nydelig, litt spiss. Det er spennende og smaker… ja hva smaker den egentlig, spør Bypatrioten som kjenner smaken av hav, men der stopper det.
-Det er hjemmelaget remulade med sukkertare og havtrøffel, forteller Ole Christian som legger til at det er både plukket og tørket av Klippfiskakademiet.
-Vi ligger jo sånn til at vi har storhavet rett på her nede, så det er ekstra spennende å kunne tilsette råstoff som vi har plukket inn selv. Da har vi jo enda mer å formidle både om mat og natur, sier han om beliggenheten ved Atlanterhavsparken på Tueneset.
Forøvrig en spennende kombinasjon og tips til tilreisende, tenker Bypatrioten. En tur til akvariet avbrutt av en deilig opplevelsesrik lunsj i 2. etasje.
Klippfiskakademiet har matprat mandag-fredag kl. 11.30 og 13. 30 og det er muligheter for både drop-in og reservasjon om du ønsker det. (Sponset lenke).