Barnas sommerfestI år blir det enda flere aktiviteter for de minste, forteller Ronny Stokke og Ante Giskeødegaard som gleder seg til neste helg og det som blir den 16. utgaven av Sommerfesten på Giske. (Inneholder sponset lenke) Les mer:

Sommerfesten på Giske har eget barneprogram på dagtid.

Startet som vennefest

Det startet som en artig vennefest i fjøra i 2003. Så vokste det på seg. Sommerfesten på Giske tiltrekker seg nå årlig rundt 10.000 mennesker og omtales av Momentium som et «hjertebarn» som fortsatt skiller seg ut fra festivalene de har utviklet i senere tid.

-Dette er noe eget. En unik spleisefest som vi ikke har funnet lignende eksempler på andre steder, forteller Ronny Stokke.

-I starten var det sånn at artistene stilte opp og spilte gratis. De hadde lyst å være med her. Etterhvert som festivalen ble større ble det unaturlig å fortsette med.  Vi betaler nå alle som spiller her, så vi er avhengige av spleisen, men det er fortsatt en helt gratis arena for de som ikke har mulighet. På den måten kan de gi barna og familien en flott opplevelse i sommer. Det har vært viktig for oss å bevare den identiteten selv om arrangementet har vokst. Dette er feelgood og sommer, forteller Ante ei knapp uke før de fyller den lille øya Giske med folk fra hele regionen.

Større område for de minste

-Dette er først og fremst en «lokal fest». Det er fortsatt Jugendfest som er den store. Der vet vi at folk kommer reisende langveis fra. Sommerfesten er noe helt annet, og det har den alltid vært, forteller Ronny som legger til at de i år satser enda sterkere på programmet på dagtid.

-Vi har utvidet området for barnefamiliene og satt på mange nye aktiviteter. Her kan man blant annet få prøve seg på okserodeo, se gorillashow, spille bumperfotball, tagge på egen vegg og treffe gjengen fra Vennebyen. På scenen kommer også Freddy Kalas og Vilde & Anna, sier Karoline Kalvø som har mer enn nok å henge fingrene i. Det er nemlig hun som har ansvaret for sosiale medier og skal få ut informasjonen om alt det som skjer på Sommerfesten sine facebooksider. 

Freddy Kalas er klar for Sommerfesten på Giske

I det Bypatrioten besøker Momentium på Øygardshavna på Giske fosser regnet ned. Inne på kontoret ligger rekvisittene klare. De som skal pimpe sommerstemningen. Oppblåsbare flamingoer speider optimistisk ut vinduet.

-Det å drive med festival er jo en skikkelig risikosport på Sunnmøre, men sånn er det. Vi har stort sett klart oss veldig bra, sier Ante som ber Ronny sjekke værmeldingen. -Det ser lovende ut. Nå kommer det en skikkelig fineværsperiode, og det kan vi like. Da blir det godstemning!

Se oversikt over Momentiums festivaler. (Sponset)

 

Les også:

Festivalsommer i Ålesund

Things to do in Aalesund

Det blir egen taggevegg for de yngste på Sommerfesten.

Sommerfesten på Giske

Blir man sliten er det bare å ta en dubb i gresset!